Tega nismo vajeni: VW posodobil avto in spustil ceno

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Volkswagen je svojemu malemu mestnemu električnemu avtomobilu vstavil novo, zmogljivejšo baterijo, kar poveča doseg vožnje z enim polnjenjem. Hkrati pa je znižal ceno, kar nismo ravno vajeni v avtomobilski industriji.
Oglej si celoten članek

Električni avtomobili postajajo na eni strani uporabnejši, na drugi pa cenovno dostopnejši. Z večjim številom električnih avtomobilov v proizvodnji lahko tudi brez državnih subvencij pričakujemo bolj konkurenčne cene, so že dalj časa prepričani strokovnjaki.

Dokaz Z električnim smo hoteli na Vršič in vmes storili napako

Pri Volkswagnu bodo imel avtosalonu salonu v Frankfurtu glavno besedo električni avtomobili. Poleg glavne zvezde, serijskega ID3, ki naj bi spremenil naš pogled na vožnjo z električnimi vozili, bo na razstavnem prostoru tudi prenovljeni električni malček VW e-up!

Foto: Volkswagen Volkswagen e-up!

Prvi na svetu Vsaka nova hiša bo morala imeti polnilno postajo za električni avtomobil

Za modelsko leto 2020 bo imel elektromotor z močjo 61 kilovatov (83 KM), na voljo pa bo le s petimi vrati. Z enim polnjenjem litij ionske baterije s kapaciteto 32.3 kWh (prej 18,7 kWh) bo možno prevoziti 260 kilometrov, baterijo pa bo do 80 odstotkov kapacitete na hitri polnilnici možno napolniti v eni uri. Garancija na baterijo bo osem let oziroma 160 tisoč prevoženih kilometrov. Pospešek od 0 do 100 km/h je 11,9 sekunde, največja hitrost pa 130 km/h.

Znana cena Audi je združil električni skiro in rolko

Avtomobil v dolžino meri 3,6 metra, v njem so štirje sedeži, volumen prtljažnega dela je 250 litrov oziroma 923 litrov, če podremo sedeža v drugi vrsti. V standardni opremi so v Nemčiji klima, bluetooth, kot tudi sistem na opozorilo o nenamernem zapuščanju voznega pasu. 

Avto Prvi 100-odstotno električni avtomobil, ki me je res navdušil

Kar zadeva ceno, je ta zdaj v Nemčiji 21.975 evrov (1.000 evrov manj kot pred prenovo), in to brez subvencije in bonusov, ki so jih deležni kupci v Nemčiji. Tako bodo lahko Nemci volkswagna e-up! po novem kupili za 17.595 evrov.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 20:11 6. September 2019.

    Bravo vw, ker ostali samo dražijo

  • 19:31 6. September 2019.

    Saj vemo kako hodijo lastniki wv na dopust z vlečno službo

  • 19:28 6. September 2019.

    Res je , dodali so vlečno službo zastojn

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.