Tri nove lokacije, kjer bodo lovili prehitre voznike

Foto: Saša Despot radar Slovenčeva ulica Foto: Saša Despot radar Slovenčeva ulica Foto: Saša Despot radar Slovenčeva ulica Foto: Saša Despot radar Slovenčeva ulica Foto: Saša Despot radar ulica Pohorskega bataljona Foto: Saša Despot radar ulica Pohorskega bataljona Foto: Saša Despot radar ulica Pohorskega bataljona Foto: Saša Despot radar ulica Pohorskega bataljona
Novi superradar bodo premeščali med tremi lokacijami. Mi smo jih že ujeli v fotoobjektiv. Preverite, da vas ne bo kasneje bolelo.
Oglej si celoten članek

Kot so v Mestni občini Ljubljana (MOL) napovedali v okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, širijo sistem nadzora hitrosti prometa z dodatno samodejno merilno napravo s tremi ohišji. Začel je delovati nov radar, ki ga bodo premeščali med različnimi ohišji.

Avto To so lokacije, kjer vas bo meril superradar

Pri MOL so pojasnili, da je osnovni namen izvajanja meritev izključno izboljšanje prometne varnosti, saj vozniki prevečkrat pozabljajo, da je ravno prevelika hitrost pogost vzrok prometnih nesreč. Dodajajo, da merilne naprave nameščajo na prometno obremenjene lokacije, v bližino vzgojno-izobraževalnih ustanov ter na šolske poti.

Foto: Saša Despot radar Slovenčeva ulica

Zanimivo Taki so učinki superradarja

Po tem, ko so lani ohišja že namestili na Roški, Celovški, Dolenjski in Slovenski cesti, bodo merilno napravo odslej premeščali med sedmimi lokacijami. Na podlagi opravljene analize, prejetih predlogov četrtnih skupnosti in glede na izkušnje Mestnega redarstva na področju varnosti prometa so nova ohišja za merjenje hitrosti postavili na Zadobrovški cesti (nasproti hišne številke 14), na Cesti Dolomitskega odreda (nasproti hišne številke 94) in na Slovenčevi ulici (nasproti hišne številke 15).

Foto S pirotehniko nad ljubljanski superradar

Eno od treh ohišij "superradarja" (saj naj bi bil sposoben istočasno meriti več vozil in to prek več pasov hkrati), je letos neznani storilec po le štirih mesecih delovanja popolnoma uničil. Škode je bilo za okoli sedem tisoč evrov. Sicer pa so v prvem mesecu delovanja superradarja samo na Dolenjski cesti v Ljubljani zabeležili okoli 3000 kršiteljev, na Roški cesti pa je radar izmeril v povprečju okoli 1.000 prehitrih vozil na mesec.

Foto: Saša Despot radar ulica Pohorskega bataljona

Avto Na Roški spet strelja "superadar"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:40 11. Oktober 2018.

    Dovolj je tega totalnega nadzora.. fašizem se zganja nad nami.. Ljudje nismo stroji, da bi vozili 50,0000000 km/h..

  • 09:25 11. Oktober 2018.

    Če imamo omejitve, je potrebno preverjati, če se spoštujejo. Zmeraj je treba seveda razmišljati, če so omejitve smiselne. Nikoli pa …

  • 09:14 11. Oktober 2018.

    Dajte novinarji že enkrat nehat s temi floskulami o super radarjih. To so danes navadni radarji ki se uporabljajo povsod …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.