Vrnitev najbolj blatne slovenske dirke

Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022 Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022
Na najbolj deževni majski konec tedna so se terenski avtomobili , njihovi vozniki in ljubitelji atraktivnih voženj po lanskem premoru zaradi epidemije vrnili v gramoznico Graben pri Radovljici.
Oglej si celoten članek

Po dveh letih je v Radovljici spet potekalo tekmovanje terenskih vozil Slovenija OffRoad 2022, na kateri so v težkih razmerah pokazali znanje vozniki terenskih avtomobilov različnih kategorij.

Za letos je kon'c! Najbolj blatna dirka v Sloveniji

Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022

Kljub slabemu vremenu se je zbalo okoli 2.200 obiskovalcev, ki so si lahko ogledali, kako se tekmovalci znajdejo na dobrih 500 metrov dolgi progi z majhnimi jezerci, prelomnicami in skoki, v zelo atraktivnem a tudi zahtevnem vozniškem okolju torej. V takšnem okolju je marsikateri avtomobil tudi obtičal v razmočenem blatu ali pa je odlegel pod težo neusmiljenega priganjanja na težkem terenu.

Avto Lastniki terencev so pogosto nepripravljeni na teren

Kljub temu ali pa predvsem zaradi tega so bili nad videnim na koncu vsi zadovoljni, predvsem pa tisti, ki so se v posameznih kategorijah uvrstili na prva mesta, oziroma, ki so v zadanem času prevozili največ krogov. V turistični kategoriji je to uspelo Borisu Kosu z jeepom grand cherokeejem, v kategoriji bencinskih terencev do 2.000 kubičnih centimetrov Mateju Podgorniku s suzukijem vitaro, v kategoriji terencev z bencinskimi motorji Avstrijcu Davidu Schafferju z jeepom cherokeejem, v dizelski kategoriji pa Janezu Pešlu z jeepom grand cherokeejem.

Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022

Edini pogoj za zmago v težavnostni (hard) kategoriji je bil, da je tekmovalec pripeljal do cilja. Na start dirke se je namreč prijavila le ena posadka, voznik Miloš Racić in sovoznik Ivan Saković iz Srbije, ki jima je na njunem pinc goverju že v soboto odpovedala turbina. V nedeljo sta se tako komaj privlekla do cilja, a je bilo to povsem dovolj, da sta osvojila zmago.

Avto Bi tole lahko bil pravi avtomobil za Spartaka?

Vodja organizacije tekmovanja Iztok Boltez je zadovoljen ob koncu dirke povedal: »Zadovoljni smo, da se je kljub slabemu vremenu zbralo toliko gledalcev in da so videli atraktivne vožnje, smo pa nekoliko razočarani, da ni bilo tekmovalcev za težavnostno kategorijo. V času epidemije so nekateri te avtomobile prodali in zdaj šele pripravljajo nove, treba pa bo tudi več povezovanja v širši regiji. Slovenija Offroad se vsekakor vrača tudi prihodnje leto.«

Foto: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad 2022

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.