Avto
1929 ogledov

Vrnitev najbolj blatne slovenske dirke

Slovenija Offroad 2022
1/33
Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr.
Na najbolj deževni majski konec tedna so se terenski avtomobili , njihovi vozniki in ljubitelji atraktivnih voženj po lanskem premoru zaradi epidemije vrnili v gramoznico Graben pri Radovljici.

Po dveh letih je v Radovljici spet potekalo tekmovanje terenskih vozil Slovenija OffRoad 2022, na kateri so v težkih razmerah pokazali znanje vozniki terenskih avtomobilov različnih kategorij.

Slovenija Offroad 2020 Za letos je kon'c! Avto Najbolj blatna dirka v Sloveniji

Slovenija Offroad 2022 | Avtor: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr.

Kljub slabemu vremenu se je zbalo okoli 2.200 obiskovalcev, ki so si lahko ogledali, kako se tekmovalci znajdejo na dobrih 500 metrov dolgi progi z majhnimi jezerci, prelomnicami in skoki, v zelo atraktivnem a tudi zahtevnem vozniškem okolju torej. V takšnem okolju je marsikateri avtomobil tudi obtičal v razmočenem blatu ali pa je odlegel pod težo neusmiljenega priganjanja na težkem terenu.

Slovenija Offroad 2020 Avto Lastniki terencev so pogosto nepripravljeni na teren

Kljub temu ali pa predvsem zaradi tega so bili nad videnim na koncu vsi zadovoljni, predvsem pa tisti, ki so se v posameznih kategorijah uvrstili na prva mesta, oziroma, ki so v zadanem času prevozili največ krogov. V turistični kategoriji je to uspelo Borisu Kosu z jeepom grand cherokeejem, v kategoriji bencinskih terencev do 2.000 kubičnih centimetrov Mateju Podgorniku s suzukijem vitaro, v kategoriji terencev z bencinskimi motorji Avstrijcu Davidu Schafferju z jeepom cherokeejem, v dizelski kategoriji pa Janezu Pešlu z jeepom grand cherokeejem.

Slovenija Offroad 2022 | Avtor: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr.

Edini pogoj za zmago v težavnostni (hard) kategoriji je bil, da je tekmovalec pripeljal do cilja. Na start dirke se je namreč prijavila le ena posadka, voznik Miloš Racić in sovoznik Ivan Saković iz Srbije, ki jima je na njunem pinc goverju že v soboto odpovedala turbina. V nedeljo sta se tako komaj privlekla do cilja, a je bilo to povsem dovolj, da sta osvojila zmago.

Jeep Gladiator Avto Bi tole lahko bil pravi avtomobil za Spartaka?

Vodja organizacije tekmovanja Iztok Boltez je zadovoljen ob koncu dirke povedal: »Zadovoljni smo, da se je kljub slabemu vremenu zbralo toliko gledalcev in da so videli atraktivne vožnje, smo pa nekoliko razočarani, da ni bilo tekmovalcev za težavnostno kategorijo. V času epidemije so nekateri te avtomobile prodali in zdaj šele pripravljajo nove, treba pa bo tudi več povezovanja v širši regiji. Slovenija Offroad se vsekakor vrača tudi prihodnje leto.«

Slovenija Offroad 2022 | Avtor: Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr. Slovenija Offroad/Aleksander Kogoj jr.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.