Vsaka nova hiša bo morala imeti polnilno postajo za električni avtomobil

Foto: BMW
Foto: BMW
Prvi na svetu uvajajo tako novost, s katero želijo pospešiti elektromobilnost.
Oglej si celoten članek

Anglija bo postala prva država na svetu, ki bo uvedla obvezno vgradnjo polnilne postaje za električne avtomobile v novozgrajenih hišah, piše britanski Auto Express.

Avto Toliko boste plačali za polnjenje avtomobila

Angleška vlada želi s to novostjo olajšati izgradnjo potrebne infrastrukture za prilagoditev na novosti v prometu, vključno z vozili na električni pogon. V raziskave so vložili več kot 40 milijonov funtov. Prometni minister Chris Grayling je dejal: "Domače polnilne postaje za električna vozila so najbolj primerne in enostavne za polnjenje električnih vozil, to pa je tudi najcenejši način polnjenja vozila. Avto parkiraš doma, ga priključiš na polnilno postajo in baterijo ponoči polniš kot tisto v mobilnem telefonu." Angleži bodo že prihodnje leto na javnih polnilnih postajah uvedli dostopno brezstično plačevanje. 

Foto: PRIMA PRIMA test električnih avtomobilov

Avto Polnjenje električnega avtomobila že dražje od točenja goriva

To je le del strategije Road to Zero, katere vrednost ocenjujejo več kot milijardo in pol evrov. Končni cilj je postavljen v leto 2040, ko nameravajo Angleži prepovedati prodajo vozil, ki niso vsaj deloma električna. Detajli še niso znani, neuradno pa naj bi moral biti vsak novi avtomobil, sposoben vsaj 80 kilometrov poti prevoziti na elektriko, kar pomeni, da bodo v prodaji le 10-odstotno električna vozila, priključni hibridi in vozila na vodik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • ode
    18:07 18. Julij 2019.

    To bodo navadne gospodinjske 3 fazne vtičnice v vsaki garaži, kar je pri nas že 50 let nekaj samoumevnega. Ne …

  • 14:12 18. Julij 2019.

    dokler bo domet avta 200 km in ne 700 ga nočem nikoli

  • vec
    19:37 17. Julij 2019.

    Seveda to bo super, sicer ne za lastnika hiše, ampak za tistega ki je uspal ali še bo zlobiral tako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.