VW golf se bo pocenil za kar 8.000 evrov!

Foto: Anže Petkovšek Golf 7 TDI
Foto: Anže Petkovšek Golf 7 TDI
Dancem se smeji z razlogom.
Oglej si celoten članek

Danci imajo z naskokom največji davkek na motorna vozila v Evropi. Vsak novi avto je namreč obdavčen s težko dojemljivo stopnjo 180 odstotkov na osnovno ceno avta. Ampak Danci gledajo na stvari drugače. Izračun za Kobenhavn denimo pravi, da vsako kolo k razvoju tamkajšnje družbe prinese 57 centov dobička. Vsak avto pa zaradi vseh posledic (infrastruktura, zdravje, kvaliteta življenja) prinaša 1,05 evra izgube za mesto in njene prebivalce.

Uvoz rabljenih Po rabljeno vozilo v Nemčijo, kje so pasti?

Kljub temu pa se na Danskem, eni najbogatejših držav v Evropi, kjer je že majhen avto draga dobrina, obeta revolucija. Davek na motorna vozila nameravajo iz 180 odstotkov znižati na "vsega 100 odstotkov," s čimer bi obnovili zastarel vozni park državljanov.

DMV Novi davek zmedel avtoprodajalce

Najbogatejši, vozijo pa kripe

Gre za predlog vlade, ki ga mora potrditi še danski parlament. Predstavniki vlade, ki so pripravili predlog, pravijo, da bi se utegnila cena najnovejšega VW golfa sedme generacije zmanjšala za do 12,1 odstotka, kar pomeni več kot 8.000 evrov prihranka. S tem bi stal toliko, kot zdaj stane za razred večji VW passat. Kljub ugodnejši obdavčitvi bi imeli Danci še vedno najdražeje avtomobile v Evropi.

Cene Luksuzni še dražji, običajni ne

Na tiskovni konferenci je danski finančni minister Simon Emil Ammitzboll za Bloomberg povedal: "Še vedno bomo imeli najvišje cene v Evropi. Ni pravično, da živimo v eni najbogatejših držav v Evropi in vozimo slabše avtomobile kot sosedi Švedi in Nemci."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.