Avto
13345 ogledov

VW golf se bo pocenil za kar 8.000 evrov!

Golf TDI avtomatik Anže Petkovšek Golf 7 TDI
Dancem se smeji z razlogom.

Danci imajo z naskokom največji davkek na motorna vozila v Evropi. Vsak novi avto je namreč obdavčen s težko dojemljivo stopnjo 180 odstotkov na osnovno ceno avta. Ampak Danci gledajo na stvari drugače. Izračun za Kobenhavn denimo pravi, da vsako kolo k razvoju tamkajšnje družbe prinese 57 centov dobička. Vsak avto pa zaradi vseh posledic (infrastruktura, zdravje, kvaliteta življenja) prinaša 1,05 evra izgube za mesto in njene prebivalce.

BMW M 240i Uvoz rabljenih Avto Po rabljeno vozilo v Nemčijo, kje so pasti?

Kljub temu pa se na Danskem, eni najbogatejših držav v Evropi, kjer je že majhen avto draga dobrina, obeta revolucija. Davek na motorna vozila nameravajo iz 180 odstotkov znižati na "vsega 100 odstotkov," s čimer bi obnovili zastarel vozni park državljanov.

Med najbolj prodajanimi znamkami je le peščica modelov cenejša, kar nekaj znamk DMV Avto Novi davek zmedel avtoprodajalce

Najbogatejši, vozijo pa kripe

Gre za predlog vlade, ki ga mora potrditi še danski parlament. Predstavniki vlade, ki so pripravili predlog, pravijo, da bi se utegnila cena najnovejšega VW golfa sedme generacije zmanjšala za do 12,1 odstotka, kar pomeni več kot 8.000 evrov prihranka. S tem bi stal toliko, kot zdaj stane za razred večji VW passat. Kljub ugodnejši obdavčitvi bi imeli Danci še vedno najdražeje avtomobile v Evropi.

5000 evrov bo zahvaljujoč nizkim izpustom cenejši hibridni lexus RX 450h. Teh so Cene Avto Luksuzni še dražji, običajni ne

Na tiskovni konferenci je danski finančni minister Simon Emil Ammitzboll za Bloomberg povedal: "Še vedno bomo imeli najvišje cene v Evropi. Ni pravično, da živimo v eni najbogatejših držav v Evropi in vozimo slabše avtomobile kot sosedi Švedi in Nemci."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.