Izbran je najboljši avto na svetu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Izbran je bil svetovni avto leta, med prvo trojico pa letos sami suvi.
Oglej si celoten članek

Kakšen mesec za znamko Volvo - po modelu XC40, ki je bil na začetku meseca v Ženevi kronan za evropski avto leta 2018, je sedaj naziv svetovni avto leta prejel še model XC60. Švedski suv je v finalu prepričal žirijo, zbrano iz 82 novinarjev z vsega sveta, da je boljši kot vseh ostalih 33 finalistov. "Imamo zelo hudo konkurenco, a ta naziv za XC60 je dokaz, da imamo pri Volvu pravo kombinacijo dizajna, povezljivosti in varnosti, ki je všeč kupcem po vsem svetu," je dejal šef znamke Hakan Samuelsson. Še nedolgo nazaj je bil Volvo precej obroben tekmec, obrat navzgor pa se je zgodil, ko so leta 2010 prišli pod lastništvo kitajskega Geelyja.

Avto Test: volvo XC60 - Preizkusili smo uradno najvarnejši avto leta 2017

Na drugo mesto izbora se je uvrstila mazda CX-5, na tretje pa range rover velar (oba na spodnjih fotografijah). Slednji je dobil tudi posebno nagrado za najlepši dizajn leta. Vsi trije avtomobili spadajo med športne terence. In noben od njih ni nemec.

Foto: Saša Despot Mazda CX-5 Foto: Andrej Leban Range rover velar

VW polo je postal svetovni mestni avto leta, svetovni luksuzni avto leta pa ja audi A8. Najbolj športni avto leta je BMW M5, najbolj ekološki pa nissan leaf. 

Če bi vedela ... Mazda CX-5 presenetila in šokirala

Novost pri nas Ženske z velarjem končno dobile avto med prestižnimi suvi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.