Avto
15951 ogledov

Izbran je najboljši avto na svetu

Volvo XC60 Saša Despot
Izbran je bil svetovni avto leta, med prvo trojico pa letos sami suvi.

Kakšen mesec za znamko Volvo - po modelu XC40, ki je bil na začetku meseca v Ženevi kronan za evropski avto leta 2018, je sedaj naziv svetovni avto leta prejel še model XC60. Švedski suv je v finalu prepričal žirijo, zbrano iz 82 novinarjev z vsega sveta, da je boljši kot vseh ostalih 33 finalistov. "Imamo zelo hudo konkurenco, a ta naziv za XC60 je dokaz, da imamo pri Volvu pravo kombinacijo dizajna, povezljivosti in varnosti, ki je všeč kupcem po vsem svetu," je dejal šef znamke Hakan Samuelsson. Še nedolgo nazaj je bil Volvo precej obroben tekmec, obrat navzgor pa se je zgodil, ko so leta 2010 prišli pod lastništvo kitajskega Geelyja.

Volvo XC60 Avto Test: volvo XC60 - Preizkusili smo uradno najvarnejši avto leta 2017

Na drugo mesto izbora se je uvrstila mazda CX-5, na tretje pa range rover velar (oba na spodnjih fotografijah). Slednji je dobil tudi posebno nagrado za najlepši dizajn leta. Vsi trije avtomobili spadajo med športne terence. In noben od njih ni nemec.

Mazda CX-5 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Range rover velar | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

VW polo je postal svetovni mestni avto leta, svetovni luksuzni avto leta pa ja audi A8. Najbolj športni avto leta je BMW M5, najbolj ekološki pa nissan leaf. 

Mazda CX-5 Če bi vedela ... Avto Mazda CX-5 presenetila in šokirala Range rover velar Novost pri nas Avto Ženske z velarjem končno dobile avto med prestižnimi suvi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.