Zmeda s prometnimi dovoljenji, ministrstvo pojasnjuje ljudem

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Očitno nekateri ne razumejo, katera prometna dovoljenja so podaljšana in do kdaj.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za infrastrukturo, ki ga vodi Jernej Vrtovec, je v sporočilu za javnost opozorilo na pravilno tolmačenje Odloka o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji.

Na ministrstvu opozarjajo, da je v skladu z odlokom "veljavnost prometnih dovoljenj do 19. junija avtomatično podaljšana le tistim vozilom, za katera je veljavnost prometnih dovoljenj potekla v času od pričetka veljavnosti navedenega odloka (od vključno 17. marca 2020) do vključno 19. aprila 2020."

Podaljšanje ukrepov Novo glede vozniških in prometnih dovoljenj!

Nekateri lastniki vozil namreč očitno menijo, da jim prometnega dovoljenja ni treba podaljšati tudi pri vozilih, ki se jim izteče od včeraj pa do sredine junija.

"Za vozila, ki jim veljavnost prometnih dovoljenj poteče od vključno 20. aprila 2020 dalje, morajo to veljavnost podaljšati po normalno predvidenem postopku," poudarjajo na ministrstvu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:07 22. April 2020.

    Ovce pač vsega ne zastopijo.

  • 15:14 21. April 2020.

    Zopet pameten predlog vlade. To pomeni, da tistemu, ki je potekla prometna 20 aprila, mora to urediti takoj, čeprav je …

  • Ivo
    14:36 21. April 2020.

    Vozniških pa ni treba podaljševat, pa tudi nič o tem... Prometne ja, vozniške ne, maske ja, maske ne, rokavice ja, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.