Avto
10178 ogledov

Zmeda s prometnimi dovoljenji, ministrstvo pojasnjuje ljudem

Prometno dovoljenje Andrej Leban
Očitno nekateri ne razumejo, katera prometna dovoljenja so podaljšana in do kdaj.

Ministrstvo za infrastrukturo, ki ga vodi Jernej Vrtovec, je v sporočilu za javnost opozorilo na pravilno tolmačenje Odloka o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji.

Na ministrstvu opozarjajo, da je v skladu z odlokom "veljavnost prometnih dovoljenj do 19. junija avtomatično podaljšana le tistim vozilom, za katera je veljavnost prometnih dovoljenj potekla v času od pričetka veljavnosti navedenega odloka (od vključno 17. marca 2020) do vključno 19. aprila 2020."

Vozniško dovoljenje Podaljšanje ukrepov Avto Novo glede vozniških in prometnih dovoljenj!

Nekateri lastniki vozil namreč očitno menijo, da jim prometnega dovoljenja ni treba podaljšati tudi pri vozilih, ki se jim izteče od včeraj pa do sredine junija.

"Za vozila, ki jim veljavnost prometnih dovoljenj poteče od vključno 20. aprila 2020 dalje, morajo to veljavnost podaljšati po normalno predvidenem postopku," poudarjajo na ministrstvu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Mesija 08:07 22.april 2020.

    Ovce pač vsega ne zastopijo.

  • vzev 15:14 21.april 2020.

    Zopet pameten predlog vlade. To pomeni, da tistemu, ki je potekla prometna 20 aprila, mora to urediti takoj, čeprav je mogoče sedaj polno zaseden v službi.

  • Ivo 14:36 21.april 2020.

    Vozniških pa ni treba podaljševat, pa tudi nič o tem... Prometne ja, vozniške ne, maske ja, maske ne, rokavice ja, rokavice ne... ta vlada ja, ta vlada NE, bomo rekli, ko bo konec vrtčevskih odlokov!