Desni breg ne bo zapostavljen

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Na desnem bregu Save bodo nadaljevali z obnovo ceste Breg-Mavčiče.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Kranj (MOK) je prvo fazo rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče od gasilskega doma v Mavčičah do objekta Praše 4, investicije, vredne 590.000 evrov, uspešno končala spomladi 2021. Sledila je druga faza, ki jo je obnavljala Gorenjska gradbena družba v dolžini 680 metrov, in sicer od objekta Praše 4 do objekta Jama 6. Razširili so obstoječo cesto, dogradili obojestranske kolesarske steze in enostranski pločnik, zgradili fekalno in meteorno kanalizacijo, obnovili vodovod vključno s hišnimi priključki in javno razsvetljavo ter prestavili zračni elektrovod pod cesto. Prebivalci Praš so tako dobili obnovljeno in varnejšo cesto.

»Obnova ceste je končana, z izjemo krajših dveh odsekov v skupni dolžini približno 80 metrov, kjer lastnik noče prodati potrebnega deleža svojih zemljišč, zato je v teku postopek razlastitve. Je pa tudi na teh dveh odsekih položena vsa komunalna infrastruktura, le širina vozišča s kolesarskima stezama ni izvedena po projektu,« so povedali na kranjski občini. Projekti, zemljišča, gradnja in nadzor so tako skupaj nanesli slabih 1,4 milijona evrov.

MOK pa bo nadaljevala tudi z obnovo ceste, ki je zelo potrebna za prebivalce ob desnem bregu Save, in sicer vse do konca Brega ob Savi. »Trenutno poteka odkup zemljišč na dveh odsekih: en odsek skozi naselje Jama ter drug odsek od naselja Jama do naselja Breg ob Savi. Začetek del na terenu je predviden v prvi polovici leta 2024, je pa to pogojeno tudi s sredstvi, ki bodo za ta namen rezervirana v proračunu,« so nam pojasnili na kranjski občini.

CESTA V Prašah manj prahu CESTA Nadaljuje se obnova ceste Breg-Mavčiče CESTA Prvi korak končan, drugi je v teku CESTA Z odkupi zemljišč se nadaljuje obnova ceste Breg-Mavčiče DEDIŠČINA Prestavili več kot 60 ton težko kapelico OBNOVA CESTE Na desnem bregu Save bodo končno obnovili cesto

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.