Gorenjska
303 ogledov

Na desnem bregu Save bodo končno obnovili cesto

Wikipedia
V Mestni občini Kranj se začenja rekonstrukcija ceste Breg–Mavčiče, prihodnji teden pa se bosta začela še dva projekta – gradnja pločnika v Britofu in obnova ceste, ki povezuje Goriče s Srednjo vasjo.

V Krajevni skupnosti Mavčiče že vrsto let opozarjajo na neprimerno infrastrukturo. “Cesta je v obupnem stanju. Lani smo jo nekako rešili, da smo bankine ob strani asfaltirali, tako da se res ne vozimo samo po luknjah, ki so ob strani,” je pojasnil predsednik Krajevne skupnosti Mavčiče Marjan Tušar. Težavam krajanov je sedaj Mestna občina Kranj končno prisluhnila. Začela se je namreč obnova ceste Breg–Mavčiče v dolžini 570 metrov. Na pol kilometra dolgem odseku se bo cestišče razširilo s pločnikom in kolesarsko stezo. “Prav gotovo je to vesela novica za prebivalce desnega brega Save. To se pravi od Gasilskega doma Mavčiče pa do konca gozdička v Prašah bomo zgradili obojestransko kolesarsko stezo, enostranski pločnik, poleg tega pa že namestili vso ustrezno pripadajočo komunalno infrastrukturo, da se pripravimo na to, ko bomo tudi ta del Kranja priklopili na Centralno čistilno napravo,” pojasnjuje kranjski župan Matjaž Rakovec.

Obnovljen bo tudi vodovod, uredila se bo javna razsvetljava, kapelica pa bo prestavljena na novo lokacijo. Vrednost projekta, ki ga izvaja Gorenjska gradbena družba d. d., je 590.000 evrov. Od ponedeljka bo veljal drugačen prometni režim s polovično zaporo. Dela pa bodo končana še letos, rok za izvedbo je tri mesece.

Ob rekonstrukciji ceste Breg–Mavčiče se bosta prihodnji teden v kranjski občini začela še dva projekta, in sicer gradnja pločnika v Britofu in obnova ceste, ki povezuje Goriče s Srednjo vasjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.