Gorenjska
958 ogledov

V Prašah manj prahu

Mestna občina Kranj
V okviru rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče, ki trenutno poteka med naseljema Praše in Jama, je izvajalec ta teden v delu Praš na polovici odseka položil nosilni sloj asfalta.

Od novembra lani poteka druga faza rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče, in sicer na 680 metrov dolgem odseku od objekta Praše 4 do objekta Jama 6. Tako imenovana najbolj umazana dela gredo počasi h koncu. Izvajalec del je, da bi čim prej zamejili prašenje, tako ta teden že poskrbel s tem, da je v delu Praš na polovici odseka v rekonstrukciji položil asfalt. S tem je vožnja čez ta del bolj udobna, prah pa prebivalcev, ki živijo v bližini ceste, ne moti več.

V drugi fazi rekonstrukcije, ki je vredna približno milijon evrov, bodo sicer razširili obstoječo cesto, dogradili obojestranske kolesarske steze in enostranski pločnik, zgradili fekalno in meteorno kanalizacijo, obnovili vodovod vključno s hišnimi priključki in javno razsvetljavo ter prestavili zračni elektrovod pod cesto. Prebivalcem Praš se tako obeta obnovljena in varnejša cesta. Kako bo videti po prenovi, je občina pripravila tudi poseben video.

Mestna občina Kranj je sicer prvo fazo rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče od gasilskega doma v Mavčičah do objekta Praše 4, investicije, vredne 590.000 evrov, uspešno končala spomladi.

CESTA Gorenjska Prvi korak končan, drugi je v teku
Komentarjev 1
  • Maria_Jensen 10:00 16.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎