Odslej S&T Iskratel in kar dva glavna direktorja

Foto: S&T Iskratel Robert Kuzmič, glavni direktor, S&T Iskratel Sašo Berger, glavni direktor, S&T Iskratel Foto: arhiv Iskratel Kranj Iskratel Kranj
"Telekomunikacijsko podjetje Iskratel, d.o.o., Kranj in ponudnik informacijskih rešitev S&T Slovenija, d.o.o., sta se z današnjim dnem, 1. septembrom, združila v S&T Iskratel d.o.o. z dolgim imenom S&T Iskratel, informacijske in komunikacijske rešitve, d.o.o., ter sedežem v Kranju," so danes sporočili iz družbe v Kranju.
Oglej si celoten članek

Podjetje S&T Iskratel se v Sloveniji z več kot 650 zaposlenimi po velikosti, širini portfelja informacijskih in telekomunikacijskih rešitev ter strokovnosti uvršča v vrh slovenskih IKT-ponudnikov. Novo združeno podjetje S&T Iskratel bosta vodila kar dva glavna direktorja, Sašo Berger in Robert Kuzmič.

Foto: arhiv Iskratel Kranj Iskratel Kranj

V sporočilu za javnost so navedli še, da je S&T Iskratel, informacijske in komunikacijske rešitve, d. o. o., nosilec skupine S&T Iskratel, in vodilni evropski ponudnik celovitih in visoko zanesljivih rešitev za varno, pametno in bolje povezano prihodnost. Skupina je s širokim portfeljem informacijskih, komunikacijskih in poslovnih rešitev v kombinaciji z najhitrejšo in zanesljivo podporo navzoča v več kot 50 državah po svetu. Z lastnimi raziskovalno-razvojnimi in proizvodnimi centri ter več kot 1200 zaposlenimi v 10 državah, načrtujejo, da bo skupina S&T Iskratel v letošnjem letu ustvarila več kot 150 milijonov evrov prometa.

Podjetje S&T Iskratel je, kot še poudarjajo, pomemben član Skupine Kontron AG (prej se je imenovala Skupina S&T AG) , ki ima sedež v avstrijskem Linzu. Gre za hitro rastočo tehnološko skupino z družbami v 32 državah in več kot 6000 zaposlenimi. Lani je ta skupina ustvarila 1,34 milijarde evrov prometa.

Kranjski Iskratel je, kot je znano, junija 2020 po iskanju strateškega partnerja, kupilo avstrijsko podjetje S&T AG iz Linza. Stoodstotni delež je bil vreden 37,5 milijona evrov. Tedanji glavni direktor Iskratela Željko Puljić je v sporočilu za javnost zapisal, da so si v skupini zastavili zelo jasno in ambiciozno poslovno strategijo, ki jo bodo skozi prepoznane sinergije z družbo S&T veliko hitreje in lažje uresničili.

Oktobra 2021 je nadzorni svet na mesto glavnega direktorja družbe Iskratel imenoval Roberta Kuzmiča (prej je bil izvršni direktor za prodajo v Iskratelu), s Puljićem pa so se, kot so navedli, sporazumno razšli.

ISKRATEL Tudi uradno v avstrijski lasti LOCKDOWN Na Gorenjskem bodo delali ISKRATEL Sankcije bi upočasnile projekt ukrajinsko-slovenskega partnerstva GOSPODARSTVO V Iskratelu spremljajo in pomagajo OBISK Iskratel želi aktivno gospodarsko diplomacijo

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.