Gorenjska
534 ogledov

V Iskratelu spremljajo in pomagajo

Človekoljubna pomoč za prebivalce Ukrajine, Iskratel arhiv Iskratel Kranj Človekoljubna pomoč za prebivalce Ukrajine.
V Sloveniji še naprej že 77 dni z zaskrbljenostjo opazujemo, kaj se dogaja v Ukrajini in posredno tudi z vsem drugim, kot so gospodarske sankcije proti Rusiji, bankam ... Tako smo na Iskratel v Kranju, ki ima svoje podjetje tako v Ukrajini kot tudi Rusiji, vnovič naslovili vprašanje o sedanjih razmerah in posledicah.

Iz Iskratela odgovarjajo: "Stanje v Ukrajini budno spremljamo in analiziramo. Krizna situacija vpliva na poslovanje naših podjetij v obeh državah."

V Rusiji dela Iskratel v okviru zmožnosti, ki jih dopuščajo sankcije. V Ukrajini ima Iskratel svoje lokalno podjetje IskraTel Ukraina s sedežem v Kijevu, katerega poslovanje predstavlja v povprečju zadnjih let pet do šest odstotkov poslovanja skupine Iskratel.

So pa v Iskratelu v Kranju doslej že dvakrat zbirali človekoljubno pomoč za Ukrajino. Enkrat so v ukrajinski zbirni center preko slovenskega podjetja Duol odpeljali več ton oblačil, obutve, nahrbtnikov, higienskih potrebščin, igrač za otroke, rokavic, nogavic, spalnih vreč, odej, svetilk in vode.

Drugič pa so hrano za ljudi in živali ter vodo peljali v močno prizadeto in bombardirano regijo Harkov. V tej regiji je Iskratel leta 2021 v okviru dvoletnega projekta oziroma naložbe tudi najprej začel postavljati optiko. "Temu drugemu zbiranju se je pridružilo tudi več drugih podjetij - skupaj smo zbrali skoraj šest ton pomoči," so nam še pojasnili iz Iskratela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice