Gorenjska
1515 ogledov

V Iskratelu in Iskraemecu delajo brez prekinitev

Iskraemeco, Kranj M. Ha.
Peti val epidemije močno vpliva na delo v podjetjih. A kot so nam danes pojasnili iz kranjskih podjetij Iskratel in Iskraemeco, v obeh podjetjih omogočajo zaposlenim delo od doma, proizvodnja pa v obeh zaenkrat teče normalno.

"V Iskratelu, kjer je 461 zaposlenih, imamo vzpostavljen hibridni način dela (izmenjaje dela na daljavo in v pisarni oziroma na kraju samem, op. a.) Trenutno se tega modela poslužuje 87 zaposlenih. Zaradi covida je odsotnih 25 Iskratelovk in Iskratelovcev, vsi procesi v podjetju pa tečejo normalno, brez prekinitev ali kakršnihkoli drugih težav," je povedala Iskratelova piarovka Anita Volčanjšek.

Glede morebitnih kadrovskih težav pa smo dobili pojasnilo, da potrebujejo predvsem inženirje, zato širše okolje ozaveščajo o pomenu teh poklicev za rast in razvoj gospodarstva, predvsem IKT-panoge, v kateri deluje tudi podjetje Iskratel.

Najbolj potrebujejo proizvodne delavce

Zaradi covida, ker so bodisi v samoizolaciji ali karanteni, je v tem obdobju dnevno odsotnih med 10 do 20 zaposlenih, to število se spreminja. Kadre pa nadomeščajo tako z agencijskimi delavci in študenti, je navedla Smilja Dolgan Paternoster, vodja sektorja strateški marketing v podjetju Iskraemeco.

Od 850 zaposlenih v kranjskem Iskraemecu jih približno polovica oziroma več kot 400 dela od doma, proizvodnja pa teče normalno. V tem trenutku pa v Iskraemecu najbolj potrebujejo proizvodne delavce.

Na Gorenjskem najslabše v Železnikih

Po najnovejših podatkih Sledilnika covid-19 je v Mestni občini Kranj aktivno okuženih z virusom covid 4564 prebivalcev, samo včeraj so jih s PCR testom na novo potrdili 553.

Razmere se močno slabšajo tudi v sosednji Škofji Loki, kjer so včeraj prvič presegli mejnik 2000: aktivno je okuženih namreč že 2040 prebivalcev. Na Gorenjskem so trenutno najbolj zaostrene epidemiološke razmere v občini Železniki, ki ima 569 aktivno okuženih prebivalcev, samo včeraj so okužbe s PCR testom potrdili pri stodveh. Le odtenek slabše so razmere v občinah Gorje in Šenčur. V Šenčurju je aktivno okuženih 859 prebivalcev, od včeraj na novo 89.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice