12. Klovnbuf

Foto: Klovnbuf
Foto: Klovnbuf
Že dvanajstič bodo od sobote, 15. junija, do ponedeljka, 24. junija, pripravili festival smeha Klovnbuf.
Oglej si celoten članek

Klovnbuf je festival smeha, ki se jemlje resno, saj združuje dramsko in cirkuško umetnost. Letos bo s svojo 12. Izdajo zopet razveselil gledalce vseh starosti in ponudil odličnost novocirkuških izdelkov tujih in domačih ustvarjalcev na najvišji kakovostni ravni, s katero si panoga že vrsto let utira pot na najuglednejše gledališke festivale po vsem svetu.

Na odru – večinoma v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana ter tudi na Kongresnem trgu – se bodo zvrstile predstave za občestvo, ki šteje od šoloobveznih otrok naprej, v mestu (mestni trgi, parki, ulice) – Klovbuf bo obiskal tudi Mursko Soboto in Vrhniko – se bo zvrstilo kup dogodkov za najmlajšje in malo manj (naj)mlajše, laboratorij pa bo ustvarjalcem in producentom, ki pa ne izključuje ostalih novocirkuških ljubiteljev ponudil delavnice, tečaje, okrogle mize in tudi izvrstno priložnost za neformalna durženja in mreženja.

Izbor dogodkov:

nedelja, 16. junija, ob 20. uri, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana
Mismo Nismo (SLO)
NOise Cirkus
NOise Cirkus je sodobna glasbeno – cirkuška, improvizirana predstava, ki uporablja lastnosti in filozofijo noise glasbe in jih prevaja v odrski in cirkuški jezik skozi raziskovanje človeške izkušnje, umeščene v prostor zavrženih predmetov a.k.a. smeti.

ponedeljek, 17. junija, ob 21. uri, Kongresni trg / festival Junij v Ljubljani
Branko Potočan & Fourklor (SLO)
ŽEPI POLNI ZVEZD
Predstava pripoveduje o malih ljudeh velikega srca. V njem so zgoščene usedline njihovih življenj. Mnogi živijo preprost vsakdan. Zdi se, da so zadovoljni, a v resnici ni čisto tako. Zato začnejo njihove potisnjene skrivnosti uhajati na plan.

torek, 18. 6., 20.00, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana
Michael Zandl & Tom Henden (AUT)
JANUS
Miza, stol, omara, ni izhoda. Svet tega človeka se na prvi pogled zdi zelo skromen. Veljajo neka druga pravila, ampak tega se lahko zavedajo le tisti, ki so že bili drugod.
Janus je čuden, cirkuški, magičen, humoren, kafkovski psihotriler, poln klobukov.

sreda, 19. junij, ob 20. uri, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana
Matthias Romir (DEU)
ŽIVLJENJE SO KRATKE ZGODBE
Življenje so kratke zgodbe je kolaž vizualnih anekdot o pomenu in norosti življenja. Zgodbe so zdaj stvarne, zdaj abstraktne; zdaj glasne, tihe, trapaste in mračne. A vselej so humorne in življenjske. Umetnik se skoraj brez besed sprehodi skozi žalost, strahove in upe človeka, ki bi se rad osvobodil spon in hkrati išče čvrsto oporo.
“Celostno umetniško delo.” (Nürnberger Nachrichten)
“Predstava ponuja najlepšo poetizacijo življenja” (Darmstädter Echo)
“Besede to težko opišejo.” (Anzeiger Affoltern)

petek, 21. junij, ob 20. uri, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana
Branko Potočan & duo Silence (SLO)
ČRNI PETEK
Melanholija kot podoba uglasbljene levitacije
Izhodišče predstave je pesem Dragotina Ketteja Melanholične misli: Skozi gozd je šel, skozi
V projektu Črni petek avtor tako skozi lirično simbiozo glasbe, giba in petja ter simboliko vrvi gradi metafizične slike v zraku, ki prinašajo levitacijo odrešitve in nadrealističen pogled navzdol, na malega človeka, na težave, ki se jih hoče ta znebiti.

sobota, 22. junij, ob 20. uri, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana
Defracto (FRA)
FLAQUE
Bo nekaj žongliranja. Bo mehkost. Bodo luže.
Ne bo mučenih živali ali gnilih banan, bo pa kava, padci in sprevod ob zadnjih urah kraljice Kleopatre.
Ali je možno pokazati nekaj, česar ni na youtubu?
Flaque je nedeterminiran performans, ki se razteza preko meja, označenih s trakom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.