Kaj dogaja
87 ogledov

Za pojest’ lepo

Vrtičkanje na balkonu Profimedias
Razstava na prostem z naslovom Za pojest' lepo bo za ogled na voljo od 13. junija do 20. septembra v Arboretumu Volčji Potok. Cenik je objavljen na spletni strani Arboretuma.

"Okenske police in balkoni v poletnih dneh predstavljajo svojevrstno izložbo pisanemu cvetju. Toda balkonska korita lahko izkoristimo tudi za gojenje užitnih rastlin. Balkoni stolpnic in blokov lahko zasijejo tudi če so v njih posajene le začimbnice. Nam ne verjamete? Pridite jih pogledat, kako čudovite so okusne rastline zbrane na razstavi Za pojest’ lepo," so v vabilu zapisali v Arboretumu Volčji potok.

Razstava bo na ogled na dvorišču med pristavo in rastlinjaki z orhidejami in kaktusi.

V koritih vas bodo nagovarjale paprike feferoni, paradižniki, jajčevci, bazilike, jagode, sladki krompir, rožmarin, razne solate in kapucinke. V pravi kombinaciji in z ustrezno nego bodo od sedaj lepši ne le balkoni temveč tudi krožniki. Domači zeliščni dodatki in dišeče zeli bodo v vaš jedilnik vnesli domačnost in ponos, saj ste sami pridelali svojo balkonsko pravljico brez uporabe insekticidov ali fungicidov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.