14. Festival vrtnic

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nova Gorica bo letos ponovno gostila Festival vrtni, ki postaja osrednja spomladanska kulturno-družabna prireditev, ki v mesto poleg domačinov privabi tudi goste iz vse Slovenije in iz tujine.
Oglej si celoten članek

Razstave, predavanja, strokovni ogledi, rožna tržnica, degustacije, koncerti in še marsikaj drugega, vsako leto kaj novega, kar bogati podobo in prepoznavnost mesta vrtnic.

Festival vrtnic se odvija v najlepšem mesecu leta in obiskovalcem Nove Gorice, mesta vrtnic, ponuja obilo okusnih, dišečih in poučnih doživetij: strokovne oglede rožnih nasadov v mestu in edinstvene zbirke burbonk (vrtnic 19. stoletja) na Kostanjevici, razstave (cvetlično, filatelistično in slikarsko), predstavitev knjig in pokušino jedi z vrtnicami ter še marsikaj. Na rožni tržnici se lahko kupijo vrtnice in drugi izdelki z njimi povezanimi.

Organizatorji poskrbijo za kulinarična doživetja, strokovna predavanja, pa tudi za izbor najlepše burbonke na vrtu frančiškanskega samostana na Kostanjevici (kjer se nahaja trenutno druga največja tovrstna zbirka v Evropi). Razglasi se najlepši rožni nasad v mestu in nagradi lastnika najlepše vrtnice v zasebni lasti.

Na festivalu je tudi zabava, veselo vzdušje, koncerti, predvsem pa druženje vseh, ki imajo radi vrtnice, rože vseh lepot.

Celoten program najdete tukaj.

Organizator: Goriško društvo ljubiteljev vrtnic, m: +386 (0)41 320 990 - Katja Kogej; +386 (0)41 901 501 - Edi Prošt; www.vrtnice.info

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.