9. festival zdravilnih rastlin

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V soboto in nedeljo, 26. in 27. maja, bo potekal 9. festival zdravilnih rastlin na Prevaljah.
Oglej si celoten članek

Za uvod v festival se bodo udeleženci v soboto lahko udeležili botaniko na terenu na lokaciji Štopar oz. njegovi okolici, kjer bodo spoznavali zdravilne rastline s koroških travnikov, nabirali rastline in zelišča za razstavo in si ogledali Štoparjec most. Dogodek je vključen v praznovanje KS Holmec – Holmec v maju 2018

Program v nedeljo, 27. maja 2018 v družbenem domu na Prevaljah od 10. do 18. ure:

  • Razstava zdravilnih rastlin bo na ogled cel dan
  • Ob 10. uri pozdravna čajanka in pokušina travniškega namaza
  • Ob 11. uri botanika »Zdravje s koroških travnikov« vodeno spoznavanje razstavljenih zdravilnih rastlin – vodi Mila Podojsteršek
  • Od 11. ure do 12. ure izdelava povojčkovih šopkov – pred vhodom v Družbeni dom
  • Od 13. uri degustacija r'pičeve župe s povojškom v gostišču Rifel za obiskovalce razstave oz. festivala zdravilnih rastlin.
  • Ob 14. uri predavanje prof. Štefana Kebra o znamenitem Štoparjevem mostu
  • Ob 15. uri predavanje Sanje Lončar »Kako pomagamo našim možganom z zdravilnimi rastlinami«

Od začetka do konca razstave se bo dogajala zeli-menjava (menjava sadik zelišč, semen, zdravilnih rastlin in njihovih pripravkov) in predstavitev študijskega krožka o zdravilnih rastlina IC smeri.

V času razstave bo skozi moči zdravilnih rastlin vodila zeliščarka Magdalena Bruder.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.