Carpaccio Story

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V petek, 5. oktobra, bo v Kopru na Carpacciovem trgu od 17. do 22. ure potekal dogodek Carpaccio story – Umetnost surovega.
Oglej si celoten članek

Carpaccio story je zgodba o povezovanju in združevanju zgodovine, pestre kulturne dediščine prostora in vrhunske gastronomije.

Vsi poznamo Carpaccio, izredno priljubljeno italijansko jed iz tanko narezanega surovega mesa, ki jo je v začetku 60-ih let za posebno priložnost prvič pripravil Giuseppe Cipriani, lastnik slovitega Harry's Bara. Mnogi pa ne vedo, da jo je Cipriani poimenoval po znanem beneškem slikaju Vittoreju Carpacciu (1465-1525), saj so ga barve – značilni rdeči in beli odtenki – pripravljene jedi spominjali na njegova dela, njegovo umetnost.

Z nami bo pet priznanih kuharskih mojstrov: Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu – Zemono), Tadej Gašparin (Pikol), Svetozar Raspopović (Restavracija AS), Fabricio Vežnaver (Pergola) in Tomaž Bevčič (Rizibizi), ki nas bodo kulinarično razvajali z različnimi izvedbami specialitete carpaccio. Na krožnikih bodo letos tako kraljevali odličen tunin, postrvji in račji carpaccio, carpaccio mesa tovarja (osla), kot tudi večkrat nagrajeneni brancinov carpaccio, ki je v letošnjem letu prejel laskavi naziv najboljša krožnik v regiji Alpe Adria (Best Gourmet).

Cena vstopnice: 35€

Več informacij na spletni strani Carpaccio story.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.