Dan D napovedali koncert v Križankah

Foto: Njoki Summer festival
Foto: Njoki Summer festival
Stran od medijskega pompa in oči javnosti je skupina Dan D 26. januarja še zadnjič nastopila v svojem "špil placu" v Novem mestu, ki je bil zapolnjen do zadnjega kotička.
Oglej si celoten članek

Vstop v prostor je nakazoval manjši kres, ob vhodu pa dobrodošlica za šankom. Koncert in pijača sta bila brezplačna, zaželjeni so bili le prostovoljni prispevki. Uvertura koncerta sta bila dva predvajana videospota na platnu, nato je sledil koncert.

V malo manj kot dvournem nastopu so izvedli vse nove komade, izdane oktobra na novem studijskem albumom Milo za drago, ki ga napoveduje posrečena embalaža. Njegova oblika je namreč skladna z imenom; USB ključek z glasbo je zapakiran v trdo milo. Idejo so domiselno udejanili skupaj z znamko naravne kozmetike Milo za drago, ki je nastala leta 2012 pod okriljem Alje Fir in Anje Tomažič. Kasneje se jim je pridružila še kozmetologinja Katja Schloss.

Iščejo sogovornike

S serijo koncertov med obdobjem aprilom 2017 in januarjem 2019 so se iz oči v oči srečali s svojo publiko in tako s prve roke dobili neposreden odziv na svoje glasbeno ustvarjanje. Bolj kot izgled pa je pomembna vsebina albuma, saj vključuje popolnoma nov zvok skupine. Glasba je celo leto nastajala v živo pred publiko in to v njihovem placu za vaje, kamor je v osmih mesecih z vseh koncev Slovenije prišlo približno 1000 obiskovalcev. Vključuje veliko eksperimentiranja in raznovrstnih zvokov ter glasbil. »Cela plošča išče sogovornike, nekoga, ki bi prisluhnil, pa ne na prvo žogo, se z nami pogovarjal. Se usedel in spil kavico z nami,« ploščo slikovite opiše pevec skupine Tomislav Jovanović - Tokac.

Napovedali koncert v Križankah

Ravno z namenom iskanja stika s poslušalci, so se odločili tudi za koncertiranje v domačem, sproščenem ambientu. Njihov plac so se v več kot dveh letih odločili obiskati tako bližnji sorodniki in znanci članov skupine kot ostali zvesti fani. »Mi smo ves čas v laboratoriju in raziskujemo. Iščemo komunikacijo, kar je danes najtežje. Ne serviramo tega, kar ljudje hočejo, temveč nas, ki bi radi komunicirali s svetom. Od DNA D-ja smo po mojem mnenju glasbeno napredovali,« je po koncu koncerta dejal Tokac.

Na poslednji izvedbi tovrstnih špilov so še izdali, da se maja selijo na nekoliko večji oder, saj bodo nastopili v ljubljanskih Križankah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.