Festival Zlate oljčne vejice

Foto: K. D. ojlka
M3d 11. in 13. majem bo v Ankaranu potekal Festival oljčne vejice. Sodelovali bodo tudi osnovnošolci.
Oglej si celoten članek

Občina Ankaran bo letos ponovno organizirala v sodelovanju z Društvom oljkarjev Slovenske Istre (DOSI), Zvezo društev oljkarjev Slovenije in Turističnim društvom Ankaran mednarodni festival oljčnega olja z imenom Festival Zlate oljčne vejice.

Tridnevna prireditev bo potekala med 11. in 13. majem v prireditvenem šotoru na zunanjem parkirišču v centru Ankarana. Že pred začetkom prireditve bo strokovna komisija izvedla ocenjevanje oljčnih olj. Svoje vzorce oljčnega olja lahko oddate med 19. in 26. marcem med 8. in 15. uro na sedežu DOSI-ja. Strokovna žirija bo podelila priznanja v treh kategorijah, novinarji in gostinci pa bodo izbrali najbolj všečno ekstra deviško olje. Kot vsako leto doslej, bo tudi letos kviz "Oljka, ali te poznam?", ki je namenjen osnovnošolcem s širše Primorske, kjer je domovanje oljke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.