Friderikove preizkušnje

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Interaktivni vodeni ogled po Ljubljanskem gradu v okviru 12. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri
Oglej si celoten članek

Najstarejši grajski prebivalec, Friderik Prvi, je prebrisana podgana, ki pozna prav vsak skrit kotiček Ljubljanskega gradu. Že stoletja si domišlja, da je modre krvi, zato hodi po dveh nogah, leta pa so mu brke obarvala sivo. Najpogosteje ga najdete v grajski ječi, kjer so mu jetniki zaupali prenekatero zgodbo.

Svoje znanje rad deli z vsemi, ki so vsaj toliko prebrisani kot on sam, zato vas je povabil k reševanju preizkušenj in nalog, ki vas popeljejo v raziskovanje skritih kotičkov gradu in grajske arhitekture. Če boste uspešno posneli pet fotografij z rešitvijo njegovih zagonetk, vas na koncu čaka ogled Virtualnega gradu ter prav posebno presenečenje. Si upate sprejeti izziv?

Zbirno mesto: most pred glavnim vhodom

Program je namenjen otrokom od 6. do 10. leta starosti in traja 90 minut.

Število mest je omejeno. Prijavite se lahko od torka, 7. 1. 2020, do zapolnitve prostih mest na elektronskem naslovu petra.kucic@ljubljanskigrad.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.