Historial Škofja Loka 2019

Foto: Profimedia
V soboto, 22. junija, Loka spet praznuje. V mestu bo spet praznični semenj, ki ga oživlja živelj od vsepovsod – loški Historial.
Oglej si celoten članek

Rokodelski mojstri z loškega gospostva in trgovci s širnega sveta bodo na ogled postavili umetelne izdelke ter imenitne umetnije in prave dragotine, na sejemskih štantih se nam bodo ponujali pridelki in izdelki umnih in pridnih kmečkih rok. Semenj bo res živ: vrli oštirji bodo pogrinjali mize s slastnimi jedili in jeli ter polniti vrče in poliče hladne piče! Za že(l)jo in pogum!

Po mestnih placih in ulicah se bodo razlegali glasba in vabila, mamila na tanc. Noge bodo kar same zaplesale, dokler po vsem mestu ne krene slavnostna promenada pražnje odetih Ločank in Ločanov in njih dragih gostov. Iz pobratenega mesta Tabor letošnje leto na Historialu pozdravljamo novo skupino Aurum, ki nam bo prikazala mečevanje in vihtenje zastav. Letošnji osrednji dogodek bo nova dramska igra: Romuald - Loški kapucin, ki bo gledalca še kako živo popeljela v hudomušno obdobje prve uprizoritve Škofjeloškega pasijona.

Informacije: RA Sora - Turizem Škofja Loka, 04 517 06 00, info@visitskofjaloka.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.