Lovro Smrekar: Fragmenti Kranja

Foto: Profimedia Kranj
Nekaj dobro znanih znamenitosti Kranja in znanih meščanov predstavljenih v idealizirano nostalgičnih fragmentih na treh panojih, ki vzbudijo občutek preteklega časa.
Oglej si celoten članek

Lovro Smrekar (2002) se je z deveto umetnostjo srečal že pri rosnih letih, ko se je udeleževal Stripburgerjevih delavnic. Svoje risane junake je sprva oživil v samoizdanih knjižicah.

Leta 2015 je pri Stripburgerju izdal svoj prvi avtorski mini album, »Skrivnost stare trdnjave«. V zadnjih letih je svoja dela prispeval španskemu fanzinu Que Suerte. Vmes se pogosto spogleduje tudi z animacijo, v sklopu raznih projektov in delavnic je sodeloval pri nastanku mnogih kratkih mladinskih animiranih filmov, ki so bili nagrajeni tudi v tujini. Je tudi reden obiskovalec filmskih festivalov, v sklopu krožka Ostrenje pogleda v Slovenski Kinoteki pa se ukvarja tudi s filmsko kritiko.

KJE: Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAMa
KDAJ: 13. 8. - 31. 8.

Dogodek je del programa Striptih

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.