Mednarodni festival Free Forms

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Letošnji glasbeni festival Free Forms bo potekal v petek in soboto, 15. in 16. junija, v vasi Preddvor.
Oglej si celoten članek

Free Forms je umetniški dialog med glasbeniki, ki s svojo virtuoznostjo in odprtim duhom gradijo kompleksno, večdimenzionalno stvarnost. S svojimi nastopi komunicirajo s publiko, ki ji je mar za Človekovo notranje bogastvo. Srečujejo se na križiščih mnenj, ki ne razdvajajo, ampak združujejo. S svojim delovanjem so lahko za zgled, kako graditi medsebojno zaupanje, sodelovanje in toleranco. Free Forms predstavlja popolno nasprotje trenutni potrošniški monokulturi.

Program

Petek, 15. junij 2018, ob 19.30
Koncertni večer v atriju gradu Hrib

Koncertni večer obljublja intimno glasbeno doživetje s čutno komunikacijo med ustvarjalci in poslušalci. Mednarodna zasedba glasbenikov se bo svobodno sprehajala med jazzom, free jazzom, eksperimentalno in improvizirano glasbo ter glasbenim zvrstem dodajala nove dimenzije:

Lucy Zhao, pipa (Kitajska, Avstrija)
Chiao-Hua Chang, erhu (Tajvan, Avstrija)
Mauricio Valdes San Emeterio, električna kitara, elektronika (Mehika, Slovenija)
Emil Gross, bobni & tolkala (Avstrija)
ZuEllis Elisa Ulian, vokal (Italija)
Jaka Ropret, bas kitara (Slovenija, Francija)
Jaka Hawlina, trobenta (Slovenija)
Boštjan Perovšek, elektronika (Slovenija)

Sobota, 16. junij 2018, ob 11.00
EFSS - zvočna terapija v naravi
Zbor na terasi hotela Alma

Sobotno dopoldne bo minilo v naravi in se ob neformalnem druženju umetnikov in obiskovalcev zaključilo z zanimivim zvočno-terapevtskim podvigom "The Emotional Free Singing and Screaming - EFSS" pod vodstvom idejnega vodje festivala Free Froms in ustanovitelja gibanja Limitationes, Uda Preisa iz Avstrije.

Za več informacij obiščite spletno stran festivala Free Forms

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.