Po sledeh Emone v pasji družbi

Foto: Profimedia
V soboto, 18. maja, Muzej in galerije mesta Ljubljana vabijo na prav posebno odkrivanje ostankov rimske Emone v družbi vaših štirinožnih prijateljev.
Oglej si celoten članek

Rimska Emona, v kateri je v njenem največjem razcvetu živelo okoli 5.000 prebivalcev različnega stanu, je bila zagotovo dom tudi kakšnega štirinožca, morda Albe, Myie ali Nike. Pridružite se vodstvu po poteh prvega mesta na ljubljanskih tleh, na katerem bodo izpostavili tudi zanimive 'pasje' informacije: spoznali boste, kakšno vlogo so imeli psi v rimski družbi, katera pasma je bila najbolj priljubljena, kaj so psi takrat jedli in kakšna imena so lastniki nadeli svojim ljubljencem.

Pridružite se vodstvom lahko: 

v soboto, 18. maja, ob 10. uri
v soboto, 8. junija, ob 10. uri
v soboto, 5. oktobra, ob 10. uri

Na posamezno vodstvo bodo sprejeli 10 lepo vzgojenih kužkov in njihovih lastnikov. Maksimalno število oseb je 25. Obvezne prijave sprejemajo na prijava@mgml.si in na 01 24 12 506.

Da bo vodstvo pravo doživetje tudi za vaše kosmatince, bo s pasjim priboljškom poskrbela Pasja pekarna Hov Hov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.