Pohvalno: Do zdaj zbrale že 1,5 milijona evrov

Foto: Saša Despot Dobrodelni bazar Sila
Slovensko Mednarodno združenje žensk Ljubljana »SILA-IWCL« organizira 26.mednarodni dobrodelni bazaar ...
Oglej si celoten članek

SILA-IWCL vsako leto, s pomočjo več kot 30 veleposlaništev in konzulatov ter gospodarskih predstavništev organizira dobrodelni bazar, eno največjih dobrodelnih prireditev v Sloveniji.

Na dosedanjih bazarjih so članice zbrale že približno 1,5 milijona evrov, s katerimi so pomagale več kot stopetdesetim organizacijam in posameznikom po Sloveniji. Cilj društva SILA je pomagati ljudem na robu družbe, starim, duševno in telesno prizadetim, otrokom, ženskam in drugim. V lanskem letu je bila izjemna dobrodelna nota društva SILA priznana tudi v Uradu Predsednika Republike Slovenije s podelitvijo Reda za zasluge za narod- Modra medalja društvu SILA.

SILA -IWCL bo z letošnjim izkupičkom podprla dobrodelne organizacije s poudarkom na projektih za otroke, njihovo zdravje in dobrobit.

Kam bo šel denar

Podprli bodo nakup medicinskega aparata, ki pomaga pri diagnosticiranju neonatalne osteopenije pri novorojenčkih, znanstveno raziskavo na področju sladkorne bolezni pri otrocih, projekt Botrstvo, kjer bodo podprli pet otrok iz socialno šibkih družin, projekt Sladkorčki in njihovo delavnico na temo življenja z diabetesom ter Slovensko društvo za Celiakijo in njihov projekt predaje teoretičnega in praktičnega znanja šolam in otrokom s tovrstno diagnozo.

Članice društva SILA-IWCL so se odločile, da bodo zbrana sredstva na letošnjem bazarju namenile naslednjim prejemnikom:

  • Klinični oddelek za neonatologijo, UKC Ljubljana,
  • Klinični oddelek za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove
  • (pedijatrija), UKC Ljubljana,
  • Botrstvo,
  • Sladkorčki,
  • Slovensko društvo za Celiakijo

Slovensko Mednarodno združenje žensk Ljubljana »SILA-IWCL« organizira letos 26.mednarodni dobrodelni bazaar, ki bo ponovno potekal v središču Ljubljane, v Grand Hotelu Union, v nedeljo, 1. decembra, med 10:00 in 16:00.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:23 23. November 2019.

    Slovenija deluje po načelu prostovoljstva in donacij ,saj denar davkoplačevalcev namenjamo za dokapitalizacije bank, odpravnine nadzornih svetov in uprav državnih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.