Razstava Cankar v stripu - Ljubljanski grad

Foto: Saša Despot ljubljana 05.10.07 ljubljanski grad; foto:sasa despot
Trije izjemni likovniki – ilustratorji, slikarji, striparji - povezani z literati oz. umetniki besede, so našli moč in draž za prestavitev Cankarjevih večno aktualnih besedil v strip, ki bo napol filmsko, a vseeno statično stripovsko, približal jedkost predelanih Cankarjevih opažanj in karakterizacij nas samih.
Oglej si celoten članek

Ta razstava je prva, ki želi preseči neprimernost politizacije Cankarjeve literature, ki je v obliki prekomerne pozabe zajela naše šolstvo ter v manjši meri tudi teater, in ji spet vrniti njeno pravo in bistveno vrednost – ogledalo slovenske duše, ki se je v času pred, med in po Cankarju, kaj malo spremenila.

Tako nastali literarno - likovni dvojci poustvarijo Cankarjeva besedila, ki jih za stripovsko izvedbo tudi na novo poimenujejo: 
Boštjan Gorenc Pižama in Tanja Komadina naredita »Moj lajf«, Žiga X. Gombač in Igor Šinkovec »Hlapca Jerneja in pasjo pravico« ter Andrej Rozman Roza in Damijan Stepančič »Hlapce - ko angeli omagajo«.

Razstavo v Galeriji S si je mogoče ogledati vsak dan od 9. do 21. ure
21.6.2018 - 14.10.2018

KJE: Grajska planota 1, 1000 Ljubljana, Slovenia

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.