Srednjeveški dnevi v Kubedu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Na gradu nad vasjo Kubed bodo v petek in soboto, 8. in 9. junija, potekali Srednjeveški dnevi.
Oglej si celoten članek

Društvo SKALA Kubed v mesecu juniju pripravlja srednjeveško prireditev, ki bo obudila dogajanja v omenjenem 16. stoletju, ko je Kubejska utrdba imela odločilno vlogo pri obrambi mesta Koper.

Pri tem naj se bi spomnili na dokončanje obnove kaštela in temu primerno organizirali vojaški turnir, kjer naj bi vojaki pokazali kako so pripravljeni na spopad s Turki.

Prireditev bo trajala dva dni in sicer v petek, 8. junija, od 18. ure dalje, in soboto, 9. junij, od 14. ure dalje. Plačilno sredstvo za hrano in pijačo bo zopet Cubidum. Ostala ponudba pa bo v evrih. Dostop na prireditveni prostor bo možen samo peš ali s kočijo. Vstopnina znaša pet evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.