Cosbyja spoznali za krivega

Foto: Epa
Foto: Epa
Proces proti ameriškemu komiku se je zaključil.
Oglej si celoten članek

Billa Cosbyja je sodišče spoznalo za krivega v primeru spolnega napada na Andreo Constand. Porota ga je v vseh treh točkah obtožnice spoznala za krivega.  Za vsako od točk obtožnice mu lahko prisodijo do 10 let zapora. Igralec bo vpisan na seznam spolnih prestopnikov. 

Cosby naj bi Constandovo, nekdanjo uslužbenko univerze Temple, napadel na svojem domu v Filadelfiji leta 2004. Najprej naj bi ji jo omamil in nato zlorabil. Cosby je vse obtožbe zanikal. Trdil je, da je Constandovi dal zdravilo proti prehladu in da je pristala na to, da imata spolne odnose. Porotniki so lahko slišali posnetek, na katerem igralec priznava, da je v preteklosti ženske pogosto omamil, potem ko jih je povabil k sebi, nato pa z njimi imel spolne odnose. 

Magazin Prekinili so sojenje, ker so Cosbyjevi odvetniki povzročili kaos

Cosbyju so tokrat sodili drugič. Lani poleti se je proces končal brez razsodbe, saj porota po šestih dneh ni mogla sprejeti odločitve. 

Proti igralcu je spregovorilo več kot 60 žensk, ki so mu očitale podobna dejanja. Igralec naj bi jih omamil, otipaval in posilil. 

Magazin Bill Cosby ženskam za molk plačeval študij

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.