Magazin > VIP
2173 ogledov

Cosbyja spoznali za krivega

Bill Cosby Epa
Proces proti ameriškemu komiku se je zaključil.

Billa Cosbyja je sodišče spoznalo za krivega v primeru spolnega napada na Andreo Constand. Porota ga je v vseh treh točkah obtožnice spoznala za krivega.  Za vsako od točk obtožnice mu lahko prisodijo do 10 let zapora. Igralec bo vpisan na seznam spolnih prestopnikov. 

Cosby naj bi Constandovo, nekdanjo uslužbenko univerze Temple, napadel na svojem domu v Filadelfiji leta 2004. Najprej naj bi ji jo omamil in nato zlorabil. Cosby je vse obtožbe zanikal. Trdil je, da je Constandovi dal zdravilo proti prehladu in da je pristala na to, da imata spolne odnose. Porotniki so lahko slišali posnetek, na katerem igralec priznava, da je v preteklosti ženske pogosto omamil, potem ko jih je povabil k sebi, nato pa z njimi imel spolne odnose. 

bill cosby Magazin Prekinili so sojenje, ker so Cosbyjevi odvetniki povzročili kaos

Cosbyju so tokrat sodili drugič. Lani poleti se je proces končal brez razsodbe, saj porota po šestih dneh ni mogla sprejeti odločitve. 

Proti igralcu je spregovorilo več kot 60 žensk, ki so mu očitale podobna dejanja. Igralec naj bi jih omamil, otipaval in posilil. 

bill cosby Magazin Bill Cosby ženskam za molk plačeval študij
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice