Magazin
175 ogledov

Šokantni zaključek sojenja Billu Cosbyju

Bill Cosby Epa
Sojenje tudi Slovencem dobro znanemu ameriškemu komiku Billu Cosbyju, ki naj bi v igralski karieri zlorabil številne ženske, se je zaradi porote za zdaj končalo brez razsodbe.

Porotniki se po kar 53 urah pregovarjanj niso mogli poenotiti, ali je danes 79-letni nekdanji zvezdnik ameriške komedije Bill Cosby kriv očitanih dejanj. O tem, da so neenotni, so sodnika sodišča v predmestju Filadelfije Stevena O'Neilla obvestili že v četrtek, a jih je sodnik prosil, naj poskusijo še nekoliko dlje. Danes so znova ponovili, da niso enotnega mnenja, ki je nujno za obsodbo, poroča CNN. Sodniku ni preostalo drugega, kot da je proces končal brez razsodbe.

Mnenja o treh točkah obtožnice, da je leta 2004 izvedel spolni napad na Abdrei Contand, so si bila očitno preveč različna. Cosby je bil obtožen nedostojnega napada z oteževalnimi okoliščinami in vsaka izmed treh točk bi mu lahko prinesla do deset let zapora.

Sodnik O'Neill je danes vsakega porotnika posebej poklical naprej in ga vprašal, ali se strinja, da je brezupno nadaljevati pogovore o morebitni krivdi Cosbyja. Vsak porotnik je odgovoril pritrdilno. Med porotniki je bilo sicer pet žensk in sedem moških. 

Obramba v šestih minutah razdvojila poroto

Odvetnik Cosbyja je med sodnim procesom zaslišal vsega eno pričo, pa še to zaslišanje je trajalo le šest minut. Priča je menila, da je bilo vse, kar se je dogajalo med Cosbyjem in Contandovo, sporazumno.

Porotniki so med presojanjem, ali so dokazi zadostni za obsodilno sodbo, nekajkrat zaprosili za dostop do dokaznega gradiva, med drugim do desetletja starega posnetka zaslišanja Cosbyja v času civilne tožbe Constandove, ki se je poravnala. Cosby je takrat priznal, da je številnim dekletom dajal tabletke za pomiritev. Constandova ga obtožuje, da jo je pri sebi doma omamil s tabletami, da se ni mogla premikati in jo potem otipaval ter se igral sam s seboj, poroča STA.

V minulem obdobju se je sicer javilo še veliko žensk, ki o trdile, da jih je Cosby med snemanjem različnih oddaj zlorabil. 

Cosby je šokantno odločitev sodišča, da ni mogoče sprejeti razsodbe, sprejel mirno, z zaprtimi očmi. 

Tožilec je že napovedal nov proces.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • bumbar 06:31 18.junij 2017.

    Jebeš sodišče. S takimi prasci mora poračunati oče.

  • brezheca 22:06 17.junij 2017.

    Tudi reveži niso nedolžni.

  • Janez_53 18:47 17.junij 2017.

    Tako kot vsepovsod: če imaš dovolj denarja, vplivnih prijateljev ali si popularen, se ti ni treba bati sodišč! Nasrkajo le reveži.