Tak naj bo popoln zajtrk za vašega šolarja!

Foto: Profimedia
So kosmiči in rogljički primeren zajtrk za šolarje?
Oglej si celoten članek

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, pravijo. Kaj pa zajtrk "na hitro", ki ga med tednom po navadi ponudimo otrokom in je pogosto sestavljen iz sladkih kosmičev, rogljičkov in belega pekovskega peciva? Strokovnjaki pravijo, da je to zelo nezdrava izbira, saj tako v organizem že zjutraj vnesemo preveč sladkorja oziroma kar polovico priporočene dnevne doze. 

Magazin Zato zjutraj raje ne jejte banan

Za boljše zdravje, odpornost, koncentracijo in kognitivne sposobnosti naših otrok lahko veliko naredimo z zdravim zajtrkom, ki naj bo sestavljen iz mleka in mlečnih proizvodov, ki so polni proteinov in kalcija, polnozrnatih kosmičev in kruha, ki vsebujejo koristne ogljikove hidrate, in iz sadja ter sadnih sokov, ki so polni vitaminov, mineralov in vlaknin. Izogibamo pa se enostavnim sladkorjem, belemu kruhu in pecivu, čokoladnim namazom ter trgovinskim kosmičem, ki so polni sladkorja.

Zdravje Zdrava prehrana je ključna

Za izkoristek energije je zelo pomemben tudi vitamin B, ki se nahaja v žitaricah, mesu, ribah in jajcih, in pa vitamin D, ki ga je veliko v mastnih ribah, kot so tuna, skuša in losos, rumenjaku ter siru. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.