Neizogibni prepiri med prazniki

Foto: Profimedia
Prazniki marsikomu pomenijo pritisk; obveznosti so številne, zdi se, da hitenju ni konca. Zaradi česa se pari med prazniki najbolj pogosto prerekajo?
Oglej si celoten članek

1. Zapravljanje za darila
Proračun za darila je pogosta tema razprav pri parih. Medtem ko želi ena polovica para varčevati in kupovati razumno, si druga polovica enostavno ne more pomagati v želji, da bi bližnje presenetila s čim lepšimi darili ne glede na ceno.

2. Okraševanje
Vsak ima svojo predstavo okrog okraševanja, pogosto so te povsem v neskladju s partnerjevimi. Neverjetno, a to pogosto privede do prazničnega prepira.

3. Razporeditev gospodinjskih opravil
Med prazniki gospodinjska opravila najpogosteje padejo na ženske; ob čiščenju in kuhanju je tu še priprava slaščic. Brez partnerjeve pomoči se stres kopiči, kar je pogosto povod za nezadovoljstvo in posledično prepir.

Brez srca Dom starejših zakonca ločil za božične praznike

4. Prisilna druženja
Del praznične tradicije so tudi obiski. Medtem ko z veseljem najbližje povabimo k sebi domov, smo prej ali slej primorani obiskati nekoga, ki nam ni najbolj pri srcu. Obiskati je denimo potrebno stare družinske prijatelje vašega partnerja, kar vam ne predstavlja vrh veselja med prazniki. Njemu na ljubo to storite, a nezadovoljstvo spet raste.

5. Sindrom najboljših praznikov
Mnogi si želijo, da bi bili prazniki popolni, kar je enostavno nemogoče. Številne obveznosti, ki si jih nakopičimo v želji, da bi preživeli popolne praznike, ustvarjajo nervozo in pritisk. Prepir je spet neizogiben.

Strokovnjaki svetujejo: sprostite se. Tudi če praznična miza ni najlepša in najbolj popolna. Resnična vrednost praznikov je v tem, da jih preživite kar se da mirno in brez stresa.

Magazin Pet znakov, da vajina zveza nima prihodnosti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.