Magazin
1175 ogledov

Neizogibni prepiri med prazniki

Obdarovanje, par
Prazniki marsikomu pomenijo pritisk; obveznosti so številne, zdi se, da hitenju ni konca. Zaradi česa se pari med prazniki najbolj pogosto prerekajo?

1. Zapravljanje za darila
Proračun za darila je pogosta tema razprav pri parih. Medtem ko želi ena polovica para varčevati in kupovati razumno, si druga polovica enostavno ne more pomagati v želji, da bi bližnje presenetila s čim lepšimi darili ne glede na ceno.

2. Okraševanje
Vsak ima svojo predstavo okrog okraševanja, pogosto so te povsem v neskladju s partnerjevimi. Neverjetno, a to pogosto privede do prazničnega prepira.

3. Razporeditev gospodinjskih opravil
Med prazniki gospodinjska opravila najpogosteje padejo na ženske; ob čiščenju in kuhanju je tu še priprava slaščic. Brez partnerjeve pomoči se stres kopiči, kar je pogosto povod za nezadovoljstvo in posledično prepir.

Starejši zakonski par starejša zakonca Brez srca Svet Dom starejših zakonca ločil za božične praznike

4. Prisilna druženja
Del praznične tradicije so tudi obiski. Medtem ko z veseljem najbližje povabimo k sebi domov, smo prej ali slej primorani obiskati nekoga, ki nam ni najbolj pri srcu. Obiskati je denimo potrebno stare družinske prijatelje vašega partnerja, kar vam ne predstavlja vrh veselja med prazniki. Njemu na ljubo to storite, a nezadovoljstvo spet raste.

5. Sindrom najboljših praznikov
Mnogi si želijo, da bi bili prazniki popolni, kar je enostavno nemogoče. Številne obveznosti, ki si jih nakopičimo v želji, da bi preživeli popolne praznike, ustvarjajo nervozo in pritisk. Prepir je spet neizogiben.

Strokovnjaki svetujejo: sprostite se. Tudi če praznična miza ni najlepša in najbolj popolna. Resnična vrednost praznikov je v tem, da jih preživite kar se da mirno in brez stresa.

prepir, moški, ženska, skrbi Magazin Pet znakov, da vajina zveza nima prihodnosti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.