Magazin > Odnosi in prosti čas
1536 ogledov

Pet znakov, da vajina zveza nima prihodnosti

prepir, moški, ženska, skrbi Profimedias
Ne glede na to, koliko nam je nekdo všeč, včasih pač ne gre.

Včasih ljubezen ni dovolj, da bi zveza obstala. Za uspešno zvezo potrebujete spoštovanje, skrb in stvari, ki vaju vežejo, skupne hobije. Spodnjih pet znakov je najpogostejših pri zvezah, ki so obsojene na propad.

Ne verjameta v iste stvari

Izredno težko je biti v zvezi z nekom, ki ima popolnoma drugačen pogled na svet ali drugačne cilje kot vi. Seveda, kompromisi so del uspešne veze, a če sta partnerja preveč različna, ne gre. Tu gre predvsem za velika vprašanja – se želite poročiti ali ne, želite imeti otroka ali ne, kako gledate na vero oziroma katere vere ste, katero politično stranko podpirate … Če so ljudje dovolj zreli, bodo našli način, da spoštujejo to, da vi na svet gledate drugače, a velikokrat so prav ta vprašanja usodna za dolgoletne zveze.

prepir, moški, ženska, skrbi Magazin Če tega ne počne, ni vreden vašega časa

Ima vas za samoumevno

Gledate filme, ki jih je izbral vaš partner, jeste hrano, ki jo ima on rad, otroke oblačite tako, kot je njemu všeč. On pa se tega ne zaveda. Vse jemlje za samoumevno. V veliko primerih se zgodi, da imajo moški občutek, da je normalno, da je on 'glavni', njegova izbranka pa je tista, ki vse to dela. To lahko traja nekaj časa, v nedogled pa zelo težko. Partner/ica noče, da je vse samoumevno, želi si, da bi imel/a spoštovanje.

Pomanjkanje spoštovanja

Ni nujno, da je partner do vas nesramen, pomanjkanje spoštovanja se kaže tudi v tem, da je zveza obstala. Nič se ne premakne, nič ne spremeni. Če sta v zvezi že nekaj let in se nikakor ne premakneta, je zelo verjetno, da je partnerju takšna zveza všeč in da si česa več z vami ne želi. Pogovorite se z njim/njo. Problematično je tudi čustveno in/ali fizično nadlegovanje. Takšne zveze so obsojene na propad.

Ljubezen Magazin Jasni znaki, da niste pripravljeni na resno zvezo

Partnerju je vseeno za vaše potrebe

Vse, kar delate, delate zanj/o. Samoumevno mu je, da si želite enakih stvari kot on. Ne vpraša vas, kaj bi vi radi, česa nočete in kaj si v življenju želite. Pričakujete, da vi olajšate njegovo življenje.

Jemlje in nič ne daje

Od prvega dne ste skrbeli za njene/njegove potrebe, čustva, trudili ste se, da ste mu/ji vedno stali ob strani. Nudili ste pomoč, tudi ko sam ni prosil zanjo. Ko pa vi potrebujete pomoč, čustveno podporo, nima časa za pogovor …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.