Magazin > Odnosi in prosti čas
6505 ogledov

To je pozimi največkrat jabolko spora srečnih parov

Ljubezen
Kako bizaren razlog za prepir!

Pred vrati so hladnejši dnevi in s tem se je začela kurilna sezona v naših domovih. Britansko podjetje Corgi Homeplan, ki proizvaja termostate, je naredilo raziskavo, ki je s svojim rezultatom pokazala, o čem se pari največkrat prepirajo v zimskem času. To je temperatura zraka v njihovem domu. Kar tretjina vprašanih žensk naj bi na skrivaj višala temperaturo na termostatu in to skrivala pred partnerjem.

Nizozemska raziskava je pokazala, da je idealna sobna temperatura za ženske nekje med 24 in 25 stopinj Celzija, za moške pa okoli 22 stopinj Celzija. Kot piše DailyMail naj bi tako moški kot tudi ženske imeli približno enako telesno temperaturo, a je ta drugače razporjena.

Temperatura rok je pri moških za tri stopinje višja kot pri ženskah. Pri pripadnicah nežnejšega spola je za to 'kriv' estrogen, zaradi katerega je kri gostejša in posledično je pretok krvi po žilah počasnejši kot pri moških.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice