Magazin > Odnosi in prosti čas
4487 ogledov

Tako se spremeni spolno življenje, ko ste zaljubljeni

seks Žurnal24 main
Ko ste zaljubljeni, vam ni pomembna le lastna spolna zadovoljitev, ampak želite ugoditi tudi partnerju. To pa še ni vse …

Seks bo sčasoma postal bolj rutinski, a tudi bolj intimen, saj bosta spoznavala, kaj pri drugemu sproža užitke. To bo vajino zvezo še dodatno poglobilo in spoznala bosta, da nista skupaj zaradi seksa. Seks je le začimba, zaradi katere bo vajin odnos še bolj zanimiv.

1. Seks postane dejavnost, ki jo planirata
Če vam je pomembna le spolna potešitev, boste z nekom med rjuhe skočili, ko se vam bo pač ponudila priložnost. Ko pa do nekoga gojite čustva, se boste o seksu z njim želeli pogovarjati in poskrbeti, da boste zanj našli čas in da bo nepozaben.

2. Po seksu se bosta počutila bolj povezano
V odnosu med dvema osebama, ki jo druži le seks, se zgodi, da se ena od oseb po spolnem aktu umakne, kar lahko pri drugi osebi sproži negativna čustva, ki so po hormonskem padcu, ki sledi orgazmu, še zlasti pogosta pri nežnejšem spolu. Osebi, ki sta zaljubljeni, pa bo seks še dodatno povezal, in to na čustveni, fizični in intelektualni ravni. Po seksu boste čutili potrebo po bližini in ne umiku. Mnogi si nič drugega ne želijo, kot zaspati v objemu ljubljene osebe. Zelo vas zanima, kaj se dogaja v partnerji glavi kot tudi v njegovem telesu. Ni vam vseeno, ali ste ga zadovoljili ali ne. Partnerjeve potrebe bodo postavljene nad vašimi.

3. Partnerju poveste in mu tudi pokažete, da ga ljubite
Če sta le ljubimca, drug drugemu med seksom ne bosta gledala v oči. Celo izogibala se bosta položajem, v katerih sta z obrazom usmerjena drug proti drugemu. Zaljubljenca pa obožujeta pogled na partnerjev obraz. Med seksom si zreta v oči in poskušata razbrati, kaj je drugemu všeč in kaj ne, prav tako pa jima je pomembno, da med spolnim aktom partnerju izpovesta ljubezen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.