Polanski in Cosby izobčena iz Akademije Oskar

Foto: Epa
Foto: Epa
Člani organizacije, ki podeljujejo nagrade oskar, pravijo, da se režiser in igralec nista obnašala v skladu z etičnimi načeli, ki jih zagovarja Akademija.
Oglej si celoten članek

Komik in igralec Bill Cosby, ki je bil prejšnji teden obsojen zaradi drogiranja in spolnega napada in režiser Roman Polanski, ki je leta 1977 13-letnico prisilil v spolne odnose, je Akademija umetnosti in znanosti, ki podeljuje tudi nagrade oskar, izločila iz svojih krogov. Pred tem je to storila tudi s producentom Harveyjem Weinsteinom, ki je bil prav tako obtožen številnih spolnih napadov. 

Sojenje Cosbyja spoznali za krivega

Akademija se je za to potezo odločila, ker se omenjeni zvezdniki niso držali pravil obnašanja, ki jih ima organizacija zapisane v svojem statutu in so s tem kršili etične standarde, vrednote in spoštovanje človekovega dostojanstva. 

Spolne zlorabe Spolne zlorabe: Padajo novi veljaki, razkrite umazane podrobnosti

Cosbyja je drogiranja in spolnega nasilja sicer obtožilo 60 žensk, Weinsteina pa spolnega nadlegovanja čez 100 oseb, ki so tako ali drugače povezane s hollywoodsko filmsko industrijo, med njimi tudi številne zvezdnice svetovnega kova. Na odločitev Akademije o izločitvi pa čaka še igralec Kevin Spacey, ki mu očitajo zlorabo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.