Magazin > VIP
323 ogledov

Polanski in Cosby izobčena iz Akademije Oskar

Bill Cosby Epa
Člani organizacije, ki podeljujejo nagrade oskar, pravijo, da se režiser in igralec nista obnašala v skladu z etičnimi načeli, ki jih zagovarja Akademija.

Komik in igralec Bill Cosby, ki je bil prejšnji teden obsojen zaradi drogiranja in spolnega napada in režiser Roman Polanski, ki je leta 1977 13-letnico prisilil v spolne odnose, je Akademija umetnosti in znanosti, ki podeljuje tudi nagrade oskar, izločila iz svojih krogov. Pred tem je to storila tudi s producentom Harveyjem Weinsteinom, ki je bil prav tako obtožen številnih spolnih napadov. 

Bill Cosby Sojenje Magazin Cosbyja spoznali za krivega

Akademija se je za to potezo odločila, ker se omenjeni zvezdniki niso držali pravil obnašanja, ki jih ima organizacija zapisane v svojem statutu in so s tem kršili etične standarde, vrednote in spoštovanje človekovega dostojanstva. 

Kate Upton Spolne zlorabe Magazin Spolne zlorabe: Padajo novi veljaki, razkrite umazane podrobnosti

Cosbyja je drogiranja in spolnega nasilja sicer obtožilo 60 žensk, Weinsteina pa spolnega nadlegovanja čez 100 oseb, ki so tako ali drugače povezane s hollywoodsko filmsko industrijo, med njimi tudi številne zvezdnice svetovnega kova. Na odločitev Akademije o izločitvi pa čaka še igralec Kevin Spacey, ki mu očitajo zlorabo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice