Zato zjutraj raje ne jejte banan

Foto: Profimedia
Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva.
Oglej si celoten članek

Čeprav je tudi vam mama verjetno že kdaj rekla, da pojejte vsaj banano, če nimate časa za pošten zajtrk, to očitno ni najboljši nasvet.
Nutricionisti so namreč mnenja, da bi se bilo treba bananam zjutraj izogniti, saj vsebujejo 25 odstotkov sladkorja, poleg tega spadajo med kisla živila. Dr. Daryl Gioffre pravi, da večina sadja zaradi visoke vsebnosti sladkorja spada v to kategorijo, obstaja pa nekaj izjem – avokado, paradižniki, limone in limete, grenivke, kokos in granatno jabolko.

Magazin Pet stvari, ki jih ni dobro pojesti na prazen želodec

Dan bi morali začeti z živili, ki topijo maščobo in vam zagotavljajo dovolj energije do kosila. Tudi po banani se boste počutili polni energije, a žal le za kratek čas, zato so bolj primerne za malico med obroki. Priznati pa je treba, da so banane sicer zelo zdrave, saj so bogat vir kalija in magnezija.

Zdravje Zdrava prehrana je ključna

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • ode
    19:06 18. Avgust 2018.

    Na Gorenskem jih gledajo. Kako gorenjec je klobaso: nariše jo na papir, nato jo počasi radira in kruh je zraven.

  • 12:43 18. Avgust 2018.

    Moja zadnja plača je bila 5300 evrov za 10 ur na teden na spletu...... Prijateljica moje sestre ima v povprečju …

  • 11:45 18. Avgust 2018.

    banane ne bi preživele dolge poti, razen če jih vozijo z avioniom, pobirajo se nezrele, potem naškropijo, čez nekaj časa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.