Kaligrafska delavnica za odrasle

Foto: Profimedia kaligrafija
Ljubljana, sobota 24. marec med 10. in 13. uro.
Oglej si celoten članek

V Mestnem muzeju Ljubljani bo ob razstavi Srednjeveška Ljubljana tudi 3-urna delavnica kaligrafije za odrasle s priznano kaligrafinjo Katarino Rojc, ki zgodovinske pisave preoblikuje tako, da so lepe in enostavne.

Po kratkem ogledu izbranih listin, ki vam bodo služile kot navdih, se bodo udeleženci lahko preizkusili v krajšem zapisu srednjeveške pisave. Za tem bo Katarina Rojc, kaligrafinja, ki delavnice vodi že več kot 10 let, naučila, kako zapisati besedila v sodobnejših različicah kaligrafske pisave.

Na delavnici udeleženci prejmejo vse potrebno gradivo. Sami poskrbite le za udobna oblačila in (po potrebi) očala.

V ceno je vključeno: strokovno vodenje med listinami, kaligrafska delavnica primerna za odrasle, učni listi ter prirezani marker za vajo doma.

Prijave zbirajo na naslovu prijava@mgml.si do 21. marca 2018. Zaradi narave delavniškega dela sprejmjo največ 15 udeležencev. Cena delavnice je 20 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.