Marija Bistrica - izlet v srce zelenega Zagorja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Poiščite svojo intimno idilo ter raziščite čarobnost Hrvaškega Zagorja. V sklopu 2-dnevnega paketa obiščite muzej Krapinskega pračloveka Neandertalland in dvorec Veliki Tabor, prespite v vrhunskem hotelu s 4 zvezdicami ter uživajte v dobrotah stare zagorske kuhinje, ki Vam bo pričarala posebno zgodbo o ljubezni do hrane in o pokrajini.
Oglej si celoten članek

Ko govorimo o Mariji Bistrici, najprej pomislimo na bistriško Kalvarijo, cerkev, poletna romanja, vrvež na ulicah, zelene hribčke, goste hrastove gozdove in koruzna polja ter kakšen živahen potoček, ki popestri pokrajino. Zaradi naravnih lepot in gostoljubnosti gostiteljev je Hrvaško Zagorje z leti postalo izletniška točka številnih družin, šolarjev, parov in upokojencev. Otroci se bodo zabavali z lesenimi igračkami, katerih izdelava je uvrščena na UNESCO-vem seznam kulturne dediščine, odrasle pa bodo očarali narava, termalni izviri, domača hrana in zgodovina.  

 Kulinarično doživetje

V restavraciji Academia Bluesun hotela Kaj**** boste dobro jedli in uživali v specialitetah inovativne interpretacije tradicionalne zagorske kuhinje. Vsa hrana je oblikovana na drugačen, a prepoznaven način, vodilna nit pa je prepričanje, da gre ljubezen skozi želodec.  

 Tradicionalne dobrote, kot sta puran z mlinci ali zagorski štruklji, so dobili nov videz in okus, vendar brez spreminjanja osnovnih živil – te so ostale sveže in domače. 

Sveža živila v restavraciji in hotelski vrt

Za potrebe restavracije se v lastnem vrtu za hotelom vzgaja zelenjava, ki je kot priloga in začimbe postrežena v restavraciji. Vsa druga živila se nabavljajo pri lokalnih kmetijah v krogu 30 km od restavracije. 

Chef Kožić in mladi tim kuharjev

Chef Kožić se je šolal v francoski šoli kuhanja Ritz Escoffier Ecole v Parizu in pridobil diplomo Master of Cuisine, hkrati pa je delal v kuhinji restavracije L'Espadon z dvema Michelinovima zvezdicama. Na Hrvaškem je večkrat nagrajen s številnimi titulami, kot je prvi Zagorski Chef (2011), leta 2012 pa je izdal tudi svojo prvo kuharsko knjigo Academia

Priporočamo!

Vikend paket Po sledeh Zagorske zgodovine

Vključeno: 2 polpenziona in neomejena uporaba wellness & spa oaze u Bluesun hotelu Kaj****, 2 vstopnici za obisk muzejev Veliki Tabor in Neandertalland.

Informacije in rezervacije:

 t.+385 49 326 600, reservations@bluesunhotels.com, www.hotelkaj.hr

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.