"Med prijetjem bi jih lahko ubil deset"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ratko Mladić naj bi med svojim prijetjem dejal, da bi lahko ubil deset policistov, ki so ga aretirali, vendar tega ni storil, ker "so to mladi ljudje, ki le opravljajo svoje delo".
Oglej si celoten članek

Kako je med aretacijo postopal nekdanji vojaški vodja bosanskih Srbov, je novinarski hiši BBC razkril sosed Nenad Jocović, ki je bil z Ratkom Mladićem v času prijetja.

"Naenkrat so dvorišče z vseh strani obkrožili policisti, štirje so bili v uniformah, deset jih je bilo v civilu," pripoveduje Jocović, ki naj bi jih nato vprašal, ali so prišli koga ubit ali kupit ovco od Mladićevega sorodnika.

Mladić je bil po njegovih besedah takrat pred vhodnimi vrati in jim dejal, da je on ta, ki ga iščejo. Policija naj bi bila ves čas prijazna. "Do njega so se obnašali kot do očeta," pravi Jocović. Mladić naj bi govoril, da jih lahko deset pobije. Vendar tega ni hotel storiti, ker so le "mladi ljudje, ki opravljajo svojo službo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:41 22. Oktober 2011.

    kaj je z tem narodom...lahko bi ubil,posilil,...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.