Na razstavi Dobrote slovenskih kmetij letos več kot 1.000 izdelkov

Foto: Profimedias potica
Ptuj bo maja znova v znamenju tradicionalne prireditve Dobrote slovenskih kmetij.
Oglej si celoten članek

Tokrat bo to že 29. državna razstava, letos so kmetije iz Slovenije in zamejstva prijavile več kot 1000 izdelkov iz 14 skupin. Strokovne komisije so sicer že začele s senzoričnim ocenjevanjem suhega sadja, kisov in konzerviranih vrtnin.

Dobrote slovenskih kmetij bodo na ogled od 18. do 20. maja v minoritskem samostanu na Ptuju. Letos bo posebna pozornost namenjena Dolenjski z Belo krajino in Posavjem. Ta regija je znana po kakovostnih izdelkih iz moke, mesa, vina in drugih dobrot, so sporočili iz Kmetijsko-gozdarskega zavoda Ptuj.

Na vseh dosedanjih državnih razstavah dobrot kmetij so podelili 18.283 priznanj, od tega 7306 zlatih, 5958 srebrnih in 5019 bronastih ter 996 znakov kakovosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.