Novi vozni red, nove prevozne priložnosti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
14. decembra - začne veljati novi vozni red v notranjem in mednarodnem železniškem prometu. SŽ - Potniški promet z novim voznim redom, ki bo veljal vse do 12. decembra 2015, razširja ponudbo prevozov v notranjem in mednarodnem železniškem prometu.
Oglej si celoten članek

Direktno med Ljubljano in Budimpešto

Novi vozni red uvaja direktno železniško povezavo bo med Ljubljano in Budimpešto. Nizkocenovna enosmerna vozovnica za drugi razred »SparShine Budapest/Ljubljana« je na voljo že od zelo ugodnih 19 evrov. Za prvi razred pa nizkocenovna vozovnica stane od 35 evrov naprej.

Nočni vlak od Ljubljane do Beograda

Novost voznega reda  je tudi vnovična uvedba nočnega vlaka med Ljubljano in Beogradom. Enosmerno vozovnico  je mogoče kupiti že od  25 evrov. Ker je srbska prestolnica še kako priljubljena  destinacija za večdnevne izlete in potepe (s Skadarlijo, Ado Ciganlijo in vsem kar sodi v ponudbo »balkanskega« melosa),  je nočni vlak proti Beogradu še kako dobrodošla in ugodna novost.

Nova povezava med Celjem in hrvaškim Rogatcem

Vozni red odpira tudi nove železniške povezave med Slovenijo in Hrvaško. Po dolgih letih je znova uvedena povezava med Rogatcem in Đurmancem. Dva para vlakov bosta vsak dan vozila na relaciji Celje - Rogatec -  Đurmanec in nazaj. Nova železniška povezava je vzpostavljena tudi med Ormožem in Čakovcem ter med Čakovcem in Lendavo, kjer bo zagotovljena sobotna povezava med obema krajema. Tudi z novim voznim redom  je zagotovljena dnevna povezava med Metliko in Karlovcem.

Muzejski vlak med Celjem in Podčetrtkom

Z novim voznim redom je tudi v notranjem prometu nekaj sprememb. Ob sobotah bo med Celjem in Podčetrtkom ter nazaj - med 25. aprilom in 26.septembrom -  vozil  muzejski vlak. Med Podčetrtkom, Rogaško Slatino in Velenjem pa bo ob sobotah vozil še dodatni vlak, ki bo namenjen zlasti organizaciji izletov. Vlak bo vozil med 20. decembrom in 3. januarjem, ter med  4. aprilom in 26. septembrom.

 

Več informacij o novem voznem redu je na spletni strani, na telefonski številki 01 29 13 332, ali na e-pošta: potnik.info@slo-zeleznice.si 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.