Ob padcu na francoskem smučišču ob 15.434 evrov

Foto: Profimedia Nesreča na smučišču
Pred odhodom na smučanje v tujino uredite tudi zavarovanje, saj vam evropska zdravstvena kartica v večini primerov ne bo pomagala. V primeru padca vas lahko čakajo nepredstavljivi stroški.
Oglej si celoten članek

Slovenski smučar si je privoščil prijetno smuko v Franciji, odločil se je za smučišče Val Thorens. Ob nesreči si je zdrobil medenico, kar bi za njegovo denarnico pomenilo hud udarec. Še zdaj je vesel, da je pred odhodom na dopust sklenil CORIS zavarovanje v tujini.

Tisočaki so se kar kopičili

Res je, da si morate pred odhodom v tujino obvezno priskrbeti brezplačno Evropsko kartico, ki jo izda naš Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). V številnih primerih, predvsem na tujih smučiščih, pa ta kartica ne krije potrebnih stroškov.

Evropska kartica tako ne krije stroškov reševanja s helikopterjem, prevoza v domovino ali oskrbe v zasebnih klinikah, ki so ob znanih smučiščih najpogostejše. Evropska kartica pogosto ne povrne vseh stroškov zdravljenja, saj se stroški povrnejo v višini povprečne cene enakih storitev v Sloveniji. Ne povrne pa niti stroškov participacije.

Tudi zavarovanje ob nakupu vozovnice ne velja kot zdravstveno zavarovanje, saj vam krijejo stroške le v primeru, da je nesreča nastala po njihovi krivdi ali zaradi njihove malomarnosti.

Pred odhodom na tuje smučišče si uredite še zavarovanje v tujini CORIS, tako kot je storil Slovenec, ki je doživel nesrečo na smučišču Val Thorens.

Samo helikoptersko reševanje do bolnišnice Moutiers je stalo 2.110 evrov, prva pomoč in oskrba v bolnišnici še dodatnih 3.623 evrov. Ambulantni prevoz iz bolnišnice Moutiers do bolnišnice Grenoble je znašal 520 evrov, dvotedenska hospitalizacija, operacija, letalski prevoz do Trsta in reševalni prevoz v Slovenijo so dvignili skupne stroške na 15.434 evrov.

V CORIS-u, kjer imajo z zavarovanji v tujini več kot dvajset let izkušenj, bodo s svojo zanesljivo ekipo poskrbeli, da se vrnete varno domov. Razpolagajo tudi z lastnim asistenčnim centrom, kjer so lahko tudi neposredna zveza z zdravnikom.

Kaj pa, če nekoga poškodujem?

Če se želite izogniti visokim stroškom v primeru povzročitve nesreče in tuje poškodbe, sklenite še zavarovanje odgovornosti na smučišču.

Vsebuje ga ugoden paket CORIS MULTIRISK, ki med drugim krije tudi stroške, če na smučanju koga poškodujemo in ta oseba z odškodninskim zahtevkom terja odškodnino ali vloži tožbo.

CORIS MULTIRISK sicer krije tudi stroške izgube prtljage, osebnih dokumentov, pravno pomoč, na splošno odgovornost osebe, nujno nakazilo denarja in tako dalje.

Kakšne so cene?

Tedensko družinsko zavarovanje za tujino z asistenco CORIS, ki velja za celo družino, stane dobrih 22 evrov in krije stroške do 25.000 evrov.

Zavarovanje v celoti krije tudi prevoze, ki so pri večini ostalih zavarovalnic omejeni na nižje zneske od skupne zavarovalne vsote.

Če bo družina smučala dlje časa in če bo v tujini počitnikovala še poleti, lahko sklene tudi letno zavarovanje. Za zavarovanje bo odštela od 100 evrov dalje.

Tedensko zavarovanje v tujini z asistenco CORIS si posamezniki lahko privoščijo za dobrih 12 evrov, medtem ko letno zavarovanje za posameznika stane od 53 evrov dalje.

CORIS MULTIRISK za en teden za posameznika stane dobrih 16 evrov za celo družin pa 29 evrov. Sklenete ga lahko TUKAJ.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.